Antena 3 CNN Life Top 3 lucruri la care oamenii cu suflet tânăr nu renunță niciodată

Top 3 lucruri la care oamenii cu suflet tânăr nu renunță niciodată

Se spune că tinerețea este ceva ce au tinerii, dar bătrânii sunt cei care știu cu adevărat să o folosească. Având acces la un volum atât de mare de informație, ar fi păcat să mai existe, în aceste timpuri, persoane care să nu știe să aprecieze primii ani de maturitate și, mai ales, care sunt lucrurile potrivite de trăit conform vârstei.

Top 3 lucruri la care oamenii cu suflet tânăr nu renunță niciodată
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2023   •   12:21

Faptul că viața este scurtă este înțeles, de cele mai multe ori, abia după atingerea vârstei de 30 de ani. La 80 de ani, ne vom dori capacitatea de a călători și de a ne mișca mai mult ca la 60 de ani. La 60 de ani, ne vom dori să fim energici ca la 40 de ani. Și la 40 de ani, vom dori să retrăim zilele noastre de glorie ca atunci când aveam 25 de ani. Dar de ce ne dorim aceste lucruri? Se datorează faptului că foarte puțini dintre noi vor experimenta vreodată pe deplin ceea ce viața are de oferit: o viață plină de abundență, frumusețe și experiențe nelimitate atât bune, cât şi mai puţin bune.

De fapt, vârsta este nimic mai mult decât o stare de spirit. Sunt numeroase persoane de 80 de ani care se simt la fel de bine ca atunci când aveau 50 de ani, chiar dacă organismul impune acum mai multe limite. Sănătatea mintală, emoțională și fizică va determina modul în care îmbătrânim. O persoană se poate simți tânără doar la vârsta de 22 de ani, iar alta se poate simţi tânără la 52 de ani, totul depinzând de modul în care se simte în interior. Pentru astfel de persoane nu există o diferenţiere clară, în funcţie de vârstă, în privinţa lucrurilor.

Iată care sunt câteva dintre lucrurile pe care oamenii care îşi păstrează spiritul tânăr le pot face la orice vârstă:

  1. Conducerea unei maşini sport

Datorită stării de spirit pline de energie, indiferent de vârsta avută, unii oameni pot conduce cu maximă plăcere un autoturism tip Mazda MX5 ce combină perfect eleganţa cu stilul sport. Odată ce copiii au crescut, maşinile încăpătoare, cu multe locuri, pot fi înlocuite de cele mici, de oraş. Însă cei care au o pasiune pentru condus şi pentru autoturisme vor prefera un model deosebit, cu accente sport, care să le ofere un plus de adrenalină, nu doar un consum redus şi dimensiuni perfecte pentru găsirea, cu uşurinţă, a unui loc de parcare.

  1. Călătoriile

Nu toată lumea iubeşte confortul unui hotel din diverse motive. Sunt numeroase persoane care preferă cazările mai puţin convenţionale, precum cele în cort sau hosteluri. Pentru mulţi, acest tip de cazări sunt potrivite pentru tinerii care călătoresc cu un buget restrâns. Însă cei care le preferă inclusiv la o vârstă înaintată o fac datorită faptului că acestea reprezintă o adevărată experienţă. Nu de puţine ori, aici se leagă relaţii ce dăinuie un timp îndelungat.

  1. Frecventarea puburilor

Deşi restaurantele cu specific românesc sau cele sofisticate, cu meniu internaţional, par locurile adecvate pentru cuplurile trecute de prima tinereţe, aceasta este o preconcepţie. Chiar dacă în ţara noastră oamenii care obişnuiesc să iasă în oraş o fac deseori la tipurile de restaurante specificate mai sus, în străinătate lucrurile stau altfel. Localurile de cartier şi puburile sunt unele dintre locurile preferate ale multor persoane de vârsta a doua. Acestea continuă să petreacă, ocazional, timp cu prietenii apropiaţi în locaţiile pe care le îndrăgesc, nu doar în confortul propriilor case sau la restaurantele pretenţioase.

Faptul că vârsta nu este decât o stare de spirit este înţeles cel mai bine de persoanele care își doresc cu adevărat să îşi păstreze sufletul tânăr. A nu lăsa problemele vieţii să pună stăpânire pe energia noastră şi a ne bucura de toate lucrurile bune este cea mai simplă modalitate de a ne asigura o stare de spirit de invidiat.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close