Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul despre un aliment foarte lăudat. Studiile arată că este la fel de nesănătos ca untura sau untul

Adevărul despre un aliment foarte lăudat. Studiile arată că este la fel de nesănătos ca untura sau untul

Adevărul despre un aliment foarte lăudat. Studiile arată că este la fel de nesănătos ca untura sau untul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    13 Oct 2017   •   19:33

Dacă până acum știai că uleiul de cocos este foarte sănătos, un nou studiu arată opusul și susține că ar fi la fel de nociv ca untura și untul, deoarece conține grăsimi saturate care cresc nivelul colesterolului rău - semnalul este tras de Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii. 

Chiar dacă nu toți specialiștii s-au pus de acord în această privință, numeroase studii ar fi atestat faptul că grăsimile saturate sunt rele pentru sănătate. O dietă bogată în grăsimi saturate crește nivelul colesterolului rău care blochează arterele și favorizează apariția bolilor de inimă, potrivit eva.ro.

Potrivit informațiilor oferite de Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii, 82% din grăsimile existente în uleiul de cocos sunt cele saturate. Asta înseamnă că are o cantitate mai mare de grăsimi saturate în comparație cu untul (care are 63%) și untura de porc (care are 39%). 
 

×
Subiecte în articol: ulei de cocos unt
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close