Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Află dacă eşti în pericol de obezitate! Răspunsul este în familia ta

Află dacă eşti în pericol de obezitate! Răspunsul este în familia ta

Află dacă eşti în pericol de obezitate! Răspunsul este în familia ta
de O.P.    |    14 Iul 2014   •   13:07
Teama de ingrasare o are toata lumea, insa asta nu inseamna neaparat ca exista riscul de a deveni obez. Totusi, poti sa-ti dai seama daca te paste obezitatea la un moment dat in viata uitandu-te la rudele tale apropiate.

 

Obezitatea poate avea si cauze genetice. De regula, exista un risc mai mare de a ajunge supraponderal sau obez daca unul dintre parinti sufera de acesta tulburare.

 

Copiii care au parinti obezi sunt de doua ori mai predispusi riscului de a deveni la randul lor obezi la maturitate. Insa, daca fratele sau sora mai mare este supraponderal sau obez, atunci riscul este de cinci ori mai mare, indiferent daca parinti sufera de aceeasi problema de greutate corporala.

 

Practic, fratii/surorile prezinta o mai mare influenta asupra greutatii corporale a unui om decat parintii. Motivul? Cei care au un frate sau o sora mai mare obisnuiesc sa urmeze comportamentul acestuia cu mai mare determinare si mai mare consecventa decat comportamentul parintilor. Astfel ca, daca fratele mai mare obisnuieste sa manance nesanatos, avand un stil de viata sedentar, cel mai probabil si fratele mic va tinde sa aiba acelasi stil de viata.


Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: obezitate
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close