Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ai multe aluniţe? Vezi la ce pericole eşti expus

Ai multe aluniţe? Vezi la ce pericole eşti expus

Ai multe aluniţe? Vezi la ce pericole eşti expus
24 Apr 2017   •   18:20

Persoanele cu nevi pigmentari (aluniţe), în special cele cu pielea, ochii şi părul de culoare foarte deschisă, au un risc crescut de a devolta melanom, explică prof. dr. Olga Simionescu, şef de secţie la Spitalul Colentina din Capitală. Ea spune că melanomul este una dintre cele mai agresive tumori care afectează tot mai des populaţia tânără, de aceea aluniţele trebuie evaluate periodic de un dermatolog cu experienţă în monitorizarea nevilor şi cu competenţă în dermatoscopie.

Profesor doctor Olga Simionescu atrage atenţia, în cadrul campaniei "Asumă-ţi să fii sănătos!” a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila”, asupra unui lucru extrem de important, adesea ignorat - monitorizarea nevilor pigmentari (aluniţe). 

Potrivit medicului, în funcţie de celula de origine, există două tipuri principale de cancer cutanat epidermic: carcinoame şi melanom. În timp ce prima categorie afecează în general vârstnicii şi determină rar metastaze sau deces, melanomul reprezintă una dintre cele mai agresive tumori şi afectează o categorie mult mai tânără de populaţie. În plus, persoanele cu multiple aluniţe, în special cele cu pielea, ochii şi părul deschise la culoare, prezintă un risc crescut de a dezvolta melanom, astfel că prevenţia melanomului joacă un rol important în dermatologie, iar una dintre cele mai eficiente metode o reprezintă controlul periodic, mai spune medicul Simionescu, potrivit News.ro.

×
Subiecte în articol: alunite pericol
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close