Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci zilnic un cub de ciocolată

Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci zilnic un cub de ciocolată

Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci zilnic un cub de ciocolată
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    19 Oct 2016   •   17:30

Aztecii numeau ciocolata „mâncarea zeilor”, a fost vândută în Europa ca un remediu, iar astăzi se numără printre cele mai populare alimente din lume. Ei bine, ciocolata neagră este superioară și aduce o serie de beneficii organismului, potrivit Unica.ro.

Ce se întâmplă în corpul tău la 10 minute după ce ai mâncat ciocolată neagră
Starea ta de spirit se va îmbunătăți imediat. Triptofanul din compoziția ciocolatei ajută la producerea serotoniei, amina denumită și „hormonul fericirii”. Ciocolata neagră îmbunătățește, totodată, circulația sângelui de la nivelul creierului și dilată vasele de sânge, sporind astfel capacitatea de învățare și memorare. 

Ce se întâmplă în corpul tău la 30 minute după ce ai mâncat ciocolată neagră
Ciocolata amăruie ajută la tratarea tusei datorită conținutului de tebromină. Compușii bioactivi din ciocolata neagră pot fi, de asemenea, de mare ajutor pentru pielea ta. Flavonoizii protejează pielea împotriva razelor UV și cresc nivelul de hidratare al pielii.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci o pătrățică de ciocolată neagră în mod regulat
Consumul regulat de ciocolată amăruie scade nivelul de anxietate, deoarece cacaua reduce nivelul hormonilor de stres. Te scapă de poftele culinare și este înlocuitorul perfect pentru dulciurile care îngrașă și provoacă diabet.

×
Subiecte în articol: ciocolata
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close