Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Copiii care consumă acest aliment au o predispoziție cu 50% mai mare să devină supraponderali 

Copiii care consumă acest aliment au o predispoziție cu 50% mai mare să devină supraponderali 

Copiii care consumă acest aliment au o predispoziție cu 50% mai mare să devină supraponderali 
22 Iun 2018   •   15:54

Un nou studiu a dovedit faptul că copiii care beau suc de fructe la micul dejun au un risc cu până la 50% mai mare să devină supraponderali. Sucurile, care au fost odată considerate ca fiind niște opțiuni sănătoase, au intrat din ce în ce mai mult în dezbateri din cauza conținutului lor crescut de zahăr și al impactului pe care acesta îl poate avea asupra sănătății copiilor. 

Acum, oamenii de știintă sfătuiesc părinții să nu se lase păcăliți de faptul că toate sucurile sunt sănătoase și în schimb să le înlocuiască cu o bucată de fructe pentru micul dejun al copiilor lor. Acestă decizie vine după ce un studiu condus de Universitatea de Medicină din Viena a arătat că copiii care beau suc de portocale sau de mere la micul dejun au fost cu 50% mai predispuși să devină supraponderali, în timp ce aceia care au băut doar apă și-au scăzut riscul cu până la 40% . 

De asemenea copiii care nu au mâncat dimineața au un risc mai mare de îngrășare din cauza faptului că iau mai multe gustări pe parcursul zilei. În medie, copii care iau micul dejun sunt cu aproximativ două kilograme mai slabi.  

În ciuda constatărilor, experții menționează că rezultatele nu ar trebui să îi sperie pe părinți astfel încăt să scoată complet sucul de fructe din dieta copiilor lor. "Suntem dornici să promovăm beneficiile sucului de fructe pentru că are vitamine și minerale", a declarat Aisling Pigott, purtătorul de cuvânt al British Dietetic Association (BDA) și dietetician pediatru.  

Autorii studiului au sfătuit părinții să dilueze sucul cu apă, la un raport de un sfert suc și trei sferturi apă pentru copii mai mici, și jumătate suc -jumătate apă pentru copii mai mari.  

Sursă: The Independent 

×
Subiecte în articol: copii
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close