Cu ce să cureți fructele și legumele ca să elimini chimicalele. Avertisment de la un nutriționist: „Simpla spălare cu apă nu e suficientă”

de S.T.    |    15 Ian 2020   •   22:41
Cu ce să cureți fructele și legumele ca să elimini chimicalele. Avertisment de la un nutriționist: „Simpla spălare cu apă nu e suficientă” Foto: pixabay.com

Cu ce să cureți fructele și legumele ca să elimini chimicalele.

O metodă tradiţională este clătirea cu apă şi oţet de mere. Umpleţi un bol mare de salată cu apă în care turnaţi oţet de mere. Folosiţi aproximativ o lingură de oţet pentru fiecare litru de apă.

Lăsaţi legumele sau fructele în apă timp de cinci minute şi curăţaţi apoi mizeriile. În cazul cartofilor, morcovilor sau păstârnacului, le puteţi curăţa folosind o perie curată. Clătiţi apoi!

Puteți pune vegetalele într-un castron cu apă în care aţi adăugat trei-patru linguriţe de bircabonat de sodiu. Lăsaţi-le preţ de câteva minute şi apoi clătiţi sub un jet puternic de apă.

Sursa: doctorulzilei.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close