Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce să nu pui niciodată o bucată de lămâie în băutură

De ce să nu pui niciodată o bucată de lămâie în băutură

De ce să nu pui niciodată o bucată de lămâie în băutură
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    22 Mai 2017   •   11:59

Dacă ții la sănătatea ta, poți să îți iei la revedere de la cocktailurile decorate cu felii de lămâie, de la apa cu un strop de lime sau chiar de la răcorosul mojito alintat cu citrice. Motivul este simplu: tocmai ți-ai îmbogăţit cultura de bacterii din organism cu specii noi, dăunătoare și deloc timide, potrivit Divahair.ro.

Totul pornește de la un studiu efectuat în 2007, în care cercetătorii au analizat băuturile decorate cu felii ori bucăți de lămâie. Ei au frecventat 21 de restaurante, au luat mostre de pe feliile de citrice și au descoperit 25 de specii diferite de microbi, cu potențialul de a provoca infecții în corp.

Care este principala sursă de îngrijorare? În primul rând, băuturile servite la bar: feliile de lămâie sunt manevrate, tăiate și apoi abandonate într-un recipient, de unde sunt aruncate la repezeală în cocktailul sau limonada ta. Prin urmare, bucățile de citrice sunt contaminate, pe rând, cu microbi din contactul cu pielea, fragmente din derm, secreții ale căilor respiratorii și materii fecale. 
 

×
Subiecte în articol: lamaie limonada
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close