Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Din ce surse vegetariene poţi obţine proteinele necesare

Din ce surse vegetariene poţi obţine proteinele necesare

Din ce surse vegetariene poţi obţine proteinele necesare
05 Sep 2015   •   12:13

Potrivit unor noi studii, daca te bazezi in dieta doar pe proteinele de origine animala, te poti ingrasa.

Cel mai bine e insa sa alternezi sursele din care iti poti lua aceste proteine iar lumea vegetala ne ofera suficiente alegeri.

Avem nevoie de proteine pentru a supravietui insa trebuie sa uitam inainte si de preconceptiile obisnuite cum ca nu le putem lua decat din carne si grasimi animale.

Fals. Bazandu-ne doar pe carne rosie de exemplu, putem dezvolta in timp probleme cu vederea sau afectiuni ale colonului.

1. Soia

Cu 28 de grame de proteine la cantitatea de soia care ar incape intr-o singura cana, aceasta legume reprezinta una dintre cele mai bune solutii de a evita carnea. Spre exemplu, o bucata de friptura de 100 de grame contine aceeasi cantitate de proteine. Soia se poate gati in multe feluri in functie de preferinte si din ce in ce mai multa lume o alege ca inlocuitor atunci cand dintr-un motiv sau altul nu consuma carne.

2. Quinoa

Quinoa, un tip de cereala specifica Americii de Sud dar care devine din ce in ce mai popular si in restul lumii contine cele mai multe proteine din categoria sa de plante (10 grame la cantitatea unei cani). Ea poate fi consumata in loc de orez ori in combinatie cu fructe uscate constituind un mic dejun perfect.

3. Leguminoasele

In vreme ce soia este cea mai bogata in proteine, alte leguminoase pe care le cunoastem si folosim in mod curent (fasole alba, fasole neagra, naut, linte, si alte leguminoase cu pastai) sunt cel putin imediat in spatele ei in materie de proteine. Continutul acestora variaza intre 14 si 19 grame la cantitatea unei cani.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: legume proteine
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close