Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Duşmanul care mănâncă America din interior. Cifrele sunt ALARMANTE

Duşmanul care mănâncă America din interior. Cifrele sunt ALARMANTE

Duşmanul care mănâncă America din interior. Cifrele sunt ALARMANTE
de O.P.    |    05 Sep 2014   •   09:06

Rata obezității în rândul adulților a continuat să crească în 2013 în șase state din SUA și a rămas constantă în restul teritoriului, relevă raportul anual publicat joi de Trust for America's Health și Robert Wood Johnson Foundation, informează AFP și Reuters.

Nivelul obezității este 'intolerabil de ridicat', în 20 de state — mai multe decât oricând până în prezent — cel puțin 30 % dintre adulți fiind obezi, arată studiul întocmit pe baza datelor guvernului federal.

Conform raportului, problema ar putea să se agraveze în pofida nenumăratelor semnale de alarmă trase în SUA, începând de la cel mai înalt nivel — soția președintelui Obama, Michelle — și continuând cu articole și emisiuni în presă.

Este pentru prima dată când peste 35 % dintre adulții din Mississippi și Virginia sunt obezi. În 20 de state, o treime dintre adulți sunt obezi, în timp ce procentul obezilor nu este în niciun stat american mai mic de 21 %.

Rata medie a obezității la cetățenii adulți din SUA este de 34, 5 %. Greutatea medie a unui american este în prezent cu 11 kilograme mai mare decât în 1960.

'Nivelul obezității este intolerabil de ridicat, iar disparitățile sunt extrem de îngrijorătoare', a apreciat Jeffrey Levi, directorul Trust for America's Health, care publică de 11 ani acest raport împreună cu Robert Wood Johnson Foundation.

Rata medie a obezității este de 47,8% la negri, 42,5% la hispanici și de numai 32,6% la albi. Nouă dintre cele zece state cu cea mai mare rată de obezitate se găsesc în sudul țării, iar adulții de 45-65 de ani reprezintă categoria de vârstă cu cei mai mulți obezi.

×
Subiecte în articol: obezitate
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close