Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dacă ai simțit vreodată asta, mergi urgent la medic! Nu e de glumit cu această boală cruntă

Dacă ai simțit vreodată asta, mergi urgent la medic! Nu e de glumit cu această boală cruntă

Dacă ai simțit vreodată asta, mergi urgent la medic! Nu e de glumit cu această boală cruntă
Sursa foto: Foto: freeimages.com/ Kurhan
de S.T.    |    13 Sep 2016   •   12:44

Una dintre cele mai de temut boli ale zilelor noastre o reprezintă hipertensiunea pulmonară, o boală rară, dar extrem de gravă, scrie bzi.ro. Hipertensiunea pulmonară nu are un tratament ce asigură vindecarea, ci doar ameliorarea sau menținerea acesteia la un nivel constant.

Mai grav este faptul că, odată ce hipertensiunea pulmonară apare în organism, speranța de viată a pacientului scade considerabil.

„Hipertensiunea pulmonara poate fi primitiva, adică fără a avea o cauză cunoscută sau idiopatică, evoluând din diverse afecțiuni cardiace sau pulmonare. Ca și semne a acestei boli, am putea evidenția cianoza vizibilă prin învinețirea buzelor, sincopa evidențiată prin pierderea cunoștintei, hemoptiziile ce se manifestă prin eliminare de sânge din căile aeriene atunci când tușim, sau chiar oboseala pacientului când acesta face eforturi obișnuite”, a declarat dr. Anda Tesloianu.

×
Subiecte în articol: boala
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close