Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mănânci salată? Uite ce au descoperit cercetătorii

Mănânci salată? Uite ce au descoperit cercetătorii

Mănânci salată? Uite ce au descoperit cercetătorii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    27 Mai 2017   •   15:54

Cercetătorii de la Universitatea din Missouri susţin că au descoperit, în urma studiilor, că plantele pot simţi atunci când urmează să fie mâncate şi nu le place acest lucru, potrivit Gândul.info. Studiul a fost făcut pe planta Arabidopsis, asemănătoare cu traista-ciobanului. 

Specialiștii au înregistrat vibaţiile pe care omidele le provoacă atunci când muşcă din frunzele plantei, ştiind deja că plantele pot simţi aceste vibraţii într-un anumit fel. Apoi, ei au realizat experimentul propriu-zis folosindu-se de vibraţii asemănătoare pe care planta le putea percepe. În acest fel au observat că, atunci când simte vibraţiile, planta secretă nişte uleiuri gălbui care ţin omidele la distanţă. 

„Cercetările anterioare au investigat modul în care plantele răspund stimulilor acustici, cum ar fi muzica. Studiul nostru este primul care exemplifică modul în care plantele reacţionează când simt pericolul din exterior. Am descoperit că plantele simt când urmează să fie mâncate şi secretă uleiuri care să ţină „inamicii” la distanţă”, a explicat Heidi Appel, unul dintre oamenii de ştiinţă. 
 

×
Subiecte în articol: plante vegetarieni
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close