Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Medicii i-au spus că va trăi câteva minute după naştere. O inimă 3D i-a salvat viaţa unei fetiţe

Medicii i-au spus că va trăi câteva minute după naştere. O inimă 3D i-a salvat viaţa unei fetiţe

Medicii i-au spus că va trăi câteva minute după naştere. O inimă 3D i-a salvat viaţa unei fetiţe
Sursa foto: Foto: inhabitat.com
de M.Z.    |    13 Dec 2014   •   22:10
Viaţa unei fetiţe de numai un an din Statele Unite ale Americii a fost salvată de tehnologia de imprimare tridimensională. 
 
Deşi doctorii spuneau că va trăi numai câteva minute după naştere, specialiştii au reuşit să repare defectul congenital pe care fetiţa îl avea la inimă. Au folosit o copie 3D a cordului pentru a şti exact unde să opereze. 
 
Astfel, Esther a primit o şansă la viaţă după ce medicii au descoperit că suferea de un defect grav la inimă. Fetiţa a fost operată cu ajutorul unei tehnologii de ultimă oră. 
 
Medicii au folosit un mulaj al inimii ei, realizat la o imprimantă 3D, şi l-au folosit drept hartă pentru a şti exact unde să opereze. 
 
Doctorii de peste ocean spun că tehnologia 3D le permite să îşi pregătească dinainte operaţiile şi, totodată, să reducă numărul de intervenţii pe care le necesită anumiţi pacienţi. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Esther, care în mod normal ar fi avut nevoie de mai multe operaţii pentru a se însănătoşi.
 
Fetiţa de un an şi 4 luni este acum sănătoasă, iar medicii spun că va putea duce o viaţă normală.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close