Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Otrava din farfurie. Ce s-a găsit în alimentul pe care îl consumi aproape zilnic

Otrava din farfurie. Ce s-a găsit în alimentul pe care îl consumi aproape zilnic

Otrava din farfurie. Ce s-a găsit în alimentul pe care îl consumi aproape zilnic
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    19 Iul 2017   •   18:44

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România – APC România) a analizat 32 de sortimente de brânză telemea de vacă comercializate pe piața din România, iar rezultatul a fost îngrijorător: unul din trei sortimente de brânză telemea conține clorură de calciu, potrivit Libertatea.ro.

Cea mai largă utilizare a clorurii de calciu vizează prevenirea formării gheții și îndepărtarea acesteia de pe șosele, astfel că peste jumătate din producția mondială de clorură de calciu se folosește în acest scop. De asemenea, clorura de calciu se mai folosește la curățarea piscinelor, sterilizarea animalelor.

Acumularea clorurii de calciu în organism (hipercalcemie) determină o serie de reacții, printre care: gust calcaros în gură, dureri de stomac, bufeuri, greață și vărsături, lipsa apetitului, sete extremă, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, comă.

×
Subiecte în articol: branza
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close