Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă (P) Super-alimentele definite - Ce trebuie să știți

(P) Super-alimentele definite - Ce trebuie să știți

(P) Super-alimentele definite - Ce trebuie să știți
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Oct 2018   •   13:39

Nu există o definiție științifică specifică pentru super-alimente. În ciuda reclamei online și a susținerilor adesea exagerate, anumite alimente oferă beneficii mai mari de nutriție și sănătate decât altele. Harvard School of Medicine definește super-alimentele ca tipuri de alimente care oferă niveluri ridicate de nutrienți și care pot fi legate de prevenirea bolilor. Multe super-alimente sunt bogate în antioxidanți, acizi grași specifici și fibre, care s-a dovedit că susțin o sănătate mai bună.  

Alimentația și sănătatea generală bună

Primul pas către o sănătate mai bună este acceptarea faptului că nu există niciun super-aliment concentrat sau un supliment magic care să anuleze efectele alimentației nepotrivite, a obiceiurilor nocive sau ale unui stil de viață sedentar. Dieta este, totuși, o componentă vitală în planul total de sănătate și fitness. 

Eliminarea alimentelor prelucrate bogate în grăsimi amidonate și trans-grase în favoarea altor alimente bogate în nutrienți și antioxidanți din dieta dvs. este un mod sănătos de a beneficia de mai multă energie și o mai bună sănătate. Cu siguranță vă veți simți mai bine și veți putea realiza mai multe în activitățile dumneavoastră zilnice.

Ce reprezintă un super-aliment?

Un grec din antichitate sfătuia pe toată lumea să lase hrana să le fie medicament. Râdeți dacă doriți, dar s-ar putea ca Popeye și Bugs Bunny să fi știut ei ceva, deoarece atât morcovii, cât și spanacul sunt incluse pe Clinica Mayo pe lista de alimente necesare pentru o mai bună sănătate. Toate super-alimentele și cele mai multe alegeri alimentare sănătoase împărtășesc un set de caracteristici comune. Aceste produse gustoase sunt bogate în vitamine, minerale și fibre sănătoase pentru o digestie bună. 

Multe dintre super-alimentele enumerate conțin substanțe nutritive esențiale și minerale de care aveți nevoie ca să vă bucurați de o viață sănătoasă și activă. Multe dintre ele conțin, de asemenea, vitaminele A, B și E și acizii grași Omega-3. Cercetările arată că multe dintre aceste super-alimente joacă un rol activ în îmbunătățirea sănătății cardiace. Altele sunt eficiente pentru a ajuta persoanele să facă față altor afecțiuni de sănătate, inclusiv artrita, diabetul și hipertensiunea. 

Adaosurile alimentare și starea de sănătate

Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să folosiți o dietă echilibrată, plină cu fructe și legume verzi, proaspete și colorate, în loc să așteptați ca unul sau două tipuri specifice de alimente sunt suficiente pentru o stare de sănătate bună. Proteinele slabe cum ar fi cele oferite de pește, pui, semințe și nuci vor furniza o mulțime de proteine ​​sănătoase. După ce vă asigurați că dieta dvs., în general, este mai sănătoasă, atunci este un moment potrivit să priviți beneficiile obținute din anumite alimente.  

Unele lucruri, cum ar fi tipurile de ceai verde și scorțișoară, susțin activ scăderea colesterolului și nivelul glicemiei. Pentru problemele de tensiune arterială, încorporați alimente bogate în potasiu în dieta zilnică. Acizii grași și antioxidanți Omega-3 găsiți în peștele gras și multe legume verzi ajută la reducerea colesterolului.

Ca și adaos alimentar poate fi luat în considerare Chocolate Slim, care este un complex natural care vă ajută, oprind poftă de mâncare.

Mâncare pentru sănătatea creierului

Deteriorarea mintală și demența sunt chestiuni controversate, cu rezultate adesea tragice. O dietă sănătoasă, bogată în nutrienți cheie ce lipsesc din organismul persoanelor în vârstă protejează împotriva vârstei, stresului și pierderii memoriei. Alimentele care conțin anumite minerale, antioxidanți și vitamina D combat stresul oxidativ, cunoscut ca factor ce contribuie la demență și boli de inimă.  

O sursă surprinzătoare pentru aceste elemente care stimulează creierul este umila ciupercă. Ciuperca Ergot conține elemente antioxidante care vizează în mod specific zonele din corp supuse stresului oxidativ.

 

Alimente de adăugat

 

• Legume verzi și strălucitoare, inclusiv legume cu frunze

• Legume și nuci

• Fructe colorate, fructe de pădure și avocado

• Mere

• Ceai verde, ciocolată neagră și scorțișoară

• Ciuperci

 

Super-alimentele pot fi, ei bine, super, dacă sunt incluse în planul dvs. general de dietă și un stil de viață corect. Combinați aceste opțiuni sănătoase cu exerciții fizice moderate și evitați alimentele prelucrate bogate în grăsimi și amidon. Cu un plan bun, în curând vă veți putea bucura de o stare generală mai bună și o sănătate ameliorată.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close