Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Panaceu. Algocalminul, printre cele mai vândute medicamente din România

Panaceu. Algocalminul, printre cele mai vândute medicamente din România

Panaceu. Algocalminul, printre cele mai vândute medicamente din România
Sursa foto: Foto: ideachampions.com
de M.Z.    |    03 Dec 2013   •   09:59

Algocalminul este printre cele mai căutate medicamente din România, astfel că anul trecut am scos din buzunare peste 70 de milioane de lei doar pentru acesta. Cu toate că, de la 1 aprilie 2011, Algocalminul se eliberează doar pe bază de reţetă, el a rămas la fel de căutat. 

 
Se ştie că suntem campioni la automedicaţie, iar Algocalminul este nelipsit din casele fiecăruia. De fapt, nu vedem viaţa fără pastila care tratează nevralgiile, durerile dentare sau febra.

Ultimul studiu în domeniu arată că, în perioada octombrie 2012 - mai 2013, nu mai puţin de 73 de milioane de lei s-au cheltuit pe acest medicament. Asta înseamnă puţin peste 10 milioane de cutii vândute.

Cererea mare a făcut ca Algocalminul să se situeze în top cinci, atunci când vorbim de cele mai căutate medicamente. Acesta este urmat de pastilele pentru calmarea durerilor de cap sau musculare cu 9,1 milioane de cutii vândute, dar şi de pastilele pentru tratarea infarctului miocardic: 6,3 milioane de cutii vândute. 
 
Acelaşi studiu arată că cele mai bine vândute medicamente din România sunt cele pentru afecţiunile cardiovasculare. În aceeaşi perioadă, s-au vândut aproape 123 de milioane de cutii, adică românii au scos din buzunare două miliarde de lei.
 
 
Cele mai bine vândute medicamente:
 
- pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare: 122,8 milioane de cutii
- pentru tratarea nevralgiilor sau durerilor dentare: 10,4 milioane de cutii 
- pentru calmarea durerilor de cap sau musculare: 9,1 milioane de cutii
- pentru tratarea infarctului miocardic: 6,3 milioane de cutii 
Sursa: money.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close