Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pell Amar, un brand cu tradiţie în România, valorifică proprietăţile benefice ale nămolurilor terapeutice

Pell Amar, un brand cu tradiţie în România, valorifică proprietăţile benefice ale nămolurilor terapeutice

Pell Amar, un brand cu tradiţie în România, valorifică proprietăţile benefice ale nămolurilor terapeutice
10 Oct 2014   •   16:28

Pell Amar, marca conceputa si dezvoltata de dr Stefan Ionescu Calinesti incepand cu sfarsitul anilor ’60, a fost un nume de referinta in medicina(geriatrie) si cosmetologia romaneasca si mondiala, alaturi de brandul gerovital al Anei Aslan. Pell Amar a functionat incepand cu anul 1971 pana in anul 1994, avand drept domenii de activitate, productia de medicamente pentru recuperarea medicala, ameliorarea afectiunilor reumatologice, ginecologice; productia de cosmetice, si de produse pentru ingrijire orala.

Toate aceste produse au avut si au la baza, inventia profesorului dr. Stefan Ionescu Calinesti si anume extractul din namol sapropelic cu proprietati demonstrate prin studii clinice de-a lungul timpului. Inainte de anii 90, terapiile Pell Amar erau puse in practica in toate statiunile balneare romanesti, iar centrul de recuperare unde profesa dr Calinesti era in cadrul hotelului Parc din Bucuresti, alaturi de cel al Anei Aslan, unde erau tratati cu precadere pacienti straini de marca, cum ar fi Peter Gilmore, Dietrich Gensher, foarte multi membri ai familiilor regale din Suedia, Olanda, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, pacienti straini din mai toate tarile Europei sa.

Ansamblul sărurilor minerale conținute de apa sărata şi nămolul sapropelic din Lacul Balta este într-adevăr unic. În comparație cu apele sărate de origine marină, apa lacului Balta Albă este bogată în cloruri în concentrații ce depășesc 6800 - 7000 mg/l, sulfați peste 7000 mg/l, sodiu 11000 mg/l, calciu 65 mg/l, potasiu 150 mg/l, magneziu 360 mg/l, brom, iod, zinc azotiți, azotați s.a., cu un pH de peste 9,5 şi o alcalinitate de peste 16 mmol/l.

Datorită acestui conținut foarte ridicat de minerale, apa şi nămolul sapropelic sunt cunoscute pentru puterile lor terapeutice.

In anii ’88 profesorul Calinesti, ajuns la varsta la care nu mai putea profesa in Romania, a primit permisiunea de a profesa peste hotare, si anume in Uruguay, la Piriapolis acolo unde a revitalizat un mare complex hotelier, Piriavital, unde a dus faima terapiilor Pell Amar in cele doua Americi.


Din anul 2010, Pell Amar a fost reinventata ca o societate care este fundamentata in jurul unui puternic brand romanesc autentic, ce are la baza o filozofie simpla, dar foarte benefica – valoarea terapeutica a namolurilor sapropelice a lacului Balta Alba, valori care sunt scoase in evidenta inca din secolul XIX, de Vasile Alecsandri, in nuvela Balta Alba, Tudor Vianu, despre calatoriile lui Alexandru Odobescu la tratament in aceste locuri, stampele lui Amann cu minunatiile lacului Balta Alba, si nu in ultimul rand, studiile medicilor acelor vremuri referitoare la beneficiile apelor si namolului acestui lac.

Pell Amar este o firma cu capital romanesc 100%
, cu un portofoliu de peste 25 de produse de linie si peste 20 de produse speciale pentru zona balneara si SPA, in plina dezvoltare.

In prezent Pell Amar dezvolta un proiect de cercetare inovare in calitate de coordonator de proiect in cadrul unui consortiu din care fac parte: IFIN -HH Magurele(Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara- Horia Hulubei), ICCF (Institutul de Ceretari Chimico Farmaceutice) si IVB (Institutul National Victor Babes), proiect ce-si propune printre altele, redescoperirea valentelor terapeutice ale nomolului sapropelic.

Pentru mai multe detalii, accesati pagina: www.pellamar.com

×
Subiecte în articol: produs in romania
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close