x close

Primul medicament pe bază de marijuana a fost aprobat în Statele Unite

27 Iun 2018   •   17:10
Primul medicament pe bază de marijuana a fost aprobat în Statele Unite

De zeci de ani, cercetatorii au sperat că marijuana va fi aprobată într-o zi pentru a trata o varietate de afecțiuni precum glaucomul, cancerul si scleroza multiplă. Deși doar 29 de state din America, plus Washington DC, au adoptat legi pentru a permite utilizarea marijuanei în domeniul medical Food and Drug Administration (FDA) a aprobat primul medicament epileptic care conține cannabidiol (CBD), una dintre cele peste 80 de substanțe chimice găsite în plantele de marijuana.

Deși medicamentul nu  oferă o stare euforică, este considerat a fi un pas uriaș in folosirea substanței în industria medicală.

Cunoscut sub numele de Epidiolex, medicamentul este un sirop aromat de căpșuni ce s-a dovedit că reduce crizele asociate cu două forme rare de epilepsie și anume sindromurile Lennox-Gastaut și Dravet, inclusiv la  pacienții cu vârsta fragedă de numai 2 ani.

Efectele secundare posibile ale Epidemiolex, cum ar fi somnolența sau schimbările de dispoziție au fost studiate și documentate îndeaproape astfel încât pacienții știu la ce să se aștepte.

„Acest pas este un pas medical important. Dar este important de remarcat și că aceasta nu este o aprobare a marijuanei sau a tuturor componentelor sale, ci a unui medicament specific ce conține CBD pentru o anume utilizare”  a scris Scott Gottlieb, MD, comisar al FDA, într-o declarație in care solicită o mai amplă cercetare a ingredientului activ controversat.

Sursă: COSMOPOLITAN 

 

 

 

 

Parteneri
Parteneri
sati