Principala cauză de deces în România rămâne cea cardiovasculară. Bolile de inimă nu ocolesc copiii

de S.T.    |    27 Sep 2013   •   19:06

La doar 11 ani, Mario Mutu a fost operat pe inimă. Iar fiul Alexandrei Dinu şi al lui Adrian Mutu este unul dintre copiii norocoşi, pentru care un control de rutină a dus la descoperirea unei probleme ce putea să-i pună, la un moment dat, viaţa în pericol.

În februarie, la un control de rutină, medicul a fost nemulţumit de cum bătea inima lui Mario.

"Pediatrul m-a sfătuit să-i fac lui Mario o electrocardiogramă, singurul test medical în urma căruia se poate identifica o astfel de problemă a inimii. Aşa am aflat că Mario are acea malformaţie. Toţi părinţii trebuie să fie precauţi şi să meargă la control cu copiii lor", a declarat Alexandra Dinu, potrivit fanpage.it.

Analiza a arătat că Mario suferă de o malformaţie congenitală a inimii pentru care avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

După ce Mario a fost operat cu succes, mama sa a început o campanie în care îşi propune, alături de Spitalul Monza - Centrul Cardiovascular, să convingă părinţii din România că toţi copiii trebuie să facă o investigaţie cardiologică.

"Îmi doresc foarte mult să facem ceva la rândul nostru şi este chiar o promisiune pe care mi-am făcut-o în momentul în care am aflat şi am acceptat că trebuie să facă această operaţie. E foarte important ca oamenii să fie informaţi, să conştientizeze acest lucru şi să prevină", a spus Alexandra Dinu.

În prima săptămână după demararea acestei campanii, 200 de copii au beneficiat de analize gratuite.

La Antena 3 este luna inimii. Spitalul Monza este alături de inima ta.

Parteneri
x close