Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Principala cauză de deces în România rămâne cea cardiovasculară. Bolile de inimă nu ocolesc copiii

Principala cauză de deces în România rămâne cea cardiovasculară. Bolile de inimă nu ocolesc copiii

Principala cauză de deces în România rămâne cea cardiovasculară. Bolile de inimă nu ocolesc copiii
de S.T.    |    27 Sep 2013   •   19:06

La doar 11 ani, Mario Mutu a fost operat pe inimă. Iar fiul Alexandrei Dinu şi al lui Adrian Mutu este unul dintre copiii norocoşi, pentru care un control de rutină a dus la descoperirea unei probleme ce putea să-i pună, la un moment dat, viaţa în pericol.

În februarie, la un control de rutină, medicul a fost nemulţumit de cum bătea inima lui Mario.

"Pediatrul m-a sfătuit să-i fac lui Mario o electrocardiogramă, singurul test medical în urma căruia se poate identifica o astfel de problemă a inimii. Aşa am aflat că Mario are acea malformaţie. Toţi părinţii trebuie să fie precauţi şi să meargă la control cu copiii lor", a declarat Alexandra Dinu, potrivit fanpage.it.

Analiza a arătat că Mario suferă de o malformaţie congenitală a inimii pentru care avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

După ce Mario a fost operat cu succes, mama sa a început o campanie în care îşi propune, alături de Spitalul Monza - Centrul Cardiovascular, să convingă părinţii din România că toţi copiii trebuie să facă o investigaţie cardiologică.

"Îmi doresc foarte mult să facem ceva la rândul nostru şi este chiar o promisiune pe care mi-am făcut-o în momentul în care am aflat şi am acceptat că trebuie să facă această operaţie. E foarte important ca oamenii să fie informaţi, să conştientizeze acest lucru şi să prevină", a spus Alexandra Dinu.

În prima săptămână după demararea acestei campanii, 200 de copii au beneficiat de analize gratuite.

La Antena 3 este luna inimii. Spitalul Monza este alături de inima ta.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close