Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Soluție împotriva țânțarilor făcută în casă, din câteva ingrediente banale

Soluție împotriva țânțarilor făcută în casă, din câteva ingrediente banale

Dacă te-au invadat țânțarii și nu ai nimic să te protejeze, îți poți prepara singur o soluție din câteva ingrediente banale pe care sigur le ai prin casă.

Soluție împotriva țânțarilor făcută în casă, din câteva ingrediente banale
de Georgiana Adam    |    03 Aug 2021   •   16:31

Ingredientele necesare:
-  o ceapă de dimensiuni mici,
- o căpăţână de usturoi,
- un litru de apă,
- patru linguri de ardei iute măcinat
- o lingură de detergent de vase.

Mod de preparare:

Se zdrobește ceapa și usturoiul, apoi se adaugă apa, ardeiu iute măcinat și detergentul. Se amestecă foarte bine, iar soluţia obținută se pune-o într-un recipient cu pulverizator. Este ideală pentru grădină sau balcon și are o eficiență de pănă la o săptămână.

Poți pulverizează soluţia în locurile pe unde stai prin grădină. Efectul acesteia se va simţi timp de o săptămână.

Un remediu care se aplică pe piele

O altă metodă împotriva țânțarilor este folosirea unei soluții care se pulverizează pe piele. Se prepară rapid din 60 ml de oţet de mere, 60 ml apa de hamamelis şi 20 de picături de ulei esenţial (rozmarin, citronella, arbore de ceai, cedru, lemongrass sau eucalipt). Se pune soluţia într-un recipient cu pulverizator, se amestecă bine, iar se aplică direct pe piele, scrie cumsa.ro.

De asemenea, poți pune câteva picături de ulei esenţial de mentă piperată în 250 ml de apă, se amestecă bine, iar apoi se pulverizează pe piele. 

Poţi folosi și esenţă de vanilie. Câteva linguriţe se pun într-o cană cu apă caldă, se amestecă și se toarnă într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează soluţia pe piele pentru a ţine la distanţă ţânţarii.

Rozmarinul, salvia și levănțica - dușmanii țânțarilor

Dacă faci un grătar în curte, pune câteva ramuri de rozmarin şi salvie pe cărbuni. Vei ține la depărtare ţânţarii nedoriți. Mai poţi folosi şi un borcan în care să bagi o cârpă curată, peste care pui mai multe picături de ulei esenţial de levănţică, mentă piperată sau lemongrass. Pune borcanul la masa unde stai, iar aroma uleiului va ţine la distanţă ţânţarii.

 

×
Subiecte în articol: tantari
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close