×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

SFATUL medicului: "Mâncaţi cu MODERAŢIE de Crăciun. Preparatele pot fi un bombardament gastronomic"

de O.P.   •   24 Dec 2013   •   11:19
SFATUL medicului: "Mâncaţi cu MODERAŢIE de Crăciun. Preparatele pot fi un bombardament gastronomic" 442
Preparatele de Crăciun, combinate cu ţuică şi vin, urmate de cozonac sunt un adevărat "bombardament gastronomic" chiar şi pentru cei cu antrenament în ale mâncării, de aceea trebuie consumate "pe gustate", cu o pauză de cel puţin trei ore între mese, spune medicul nutriţionist Simona Tivadar.
Românii ar trebui să respecte TRADIŢIILE DE CRĂCIUN şi să prepare în casă mâncarea specifică sărbătorilor, dar pentru a evita supraalimentaţia, carnea de porc şi preparatele tradiţionale - cârnaţi, caltaboş, lebărul, şorici, jumări, şunculiţă, sarmale - ar trebui combinate cu legume şi zarzavat, iar acestea din urmă să reprezinte două treimi din farfuria cu mâncare, a declarat pentru MEDIAFAX Simona Tivadar, medic specialist în nutriţie şi boli metabolice.

Medicul Simona Tivadar a recomandat ca la MASA DE CRĂCIUN să se mânce puţin şi, oricât de gustoase ar fi alimentele, să fie pastrate rezerve şi pentru celelalte zile, mai ales că în mai puţin de o săptămână urmează un alt "bombardament gastronomic", cel din noaptea de Revelion.

"Pentru a evita o supraalimentaţie în perioada sărbătorilor de Craciun ar fi bine ca două treimi din farfuria cu mâncare să conţină legume şi zarzavat, iar între mese să se facă o pauză de cel puţin trei ore. Este recomandat ca toate aceste alimente să fie consumate prudent, mai concret pe gustate, mai ales că această avalanşă de mâncare este consumată în doar trei patru ore, ceea ce nu se întâmplă în mod curent", a spus Simona Tivadar.


credite ipotecare VreauCredit.ro

Biletul Zilei
Ponturi Pariuri
Case de Pariuri
sati