Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Suferi de frig? Greşelile pe care le facem iarna ca să ne încălzim!

Suferi de frig? Greşelile pe care le facem iarna ca să ne încălzim!

Suferi de frig? Greşelile pe care le facem iarna ca să ne încălzim!
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Dec 2015   •   11:35

Nu tot ceea ce stiam despre metodele de a ne incalzi iarna functioneaza cum ne-am dori! Obisnuim sa ne incalzim consumand bauturi calde, dar acestea nu ofera caldura pe care o asteptam, expunandu-ne mai mult frigului decat efectului opus pe care speram sa il obtinem.

Dar nu doar bauturile calde sunt o greseala calda la care recurgem iarna in speranta sa ne incalzim. Multe dintre metodele pe care le stim din strabuni, de fapt, nu ne incalzesc!

1. Bauturile calde ne accentueaza, de fapt, senzatia de frig!
Cand bem ceva cald, terminatiile nervoase receptoare de la nivelul limbii (mai ales receptorii TRPV1) transmit restului organismului ca “vine ceva cald”, motiv pentru care se declanseaza procesul de transpiratie. Ei bine, fix de transpiratie nu avem nevoie, de fapt, pe timp de iarna, cand urmeaza sa iesim iarasi in frig. Transpiratia ajuta corpul la racirea acestuia, de aceea transpiram mai mult in sezonul cald, iar pentru ca ea sa fie eficienta, transpiratie trebuie sa se evapore. Dar iarna nu face altceva decat sa fie absorbita si retinuta de hainele groase pe care le avem pe noi, motiv pentru care vom avea parte de o senzatie de umezeala inconfortabila, care chiar accentueaza senzatia de frig. Asadar, nu este indicat sa consuma bauturi foarte calde, ci cat mai apropiate de temperatura din jurul nostru.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: frig greseli incalzire
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close