Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Un proiect pentru diagnosticarea şi tratamentul trombofiliei, derulat de Spitalul Universitar

Un proiect pentru diagnosticarea şi tratamentul trombofiliei, derulat de Spitalul Universitar

Un proiect pentru diagnosticarea şi tratamentul trombofiliei, derulat de Spitalul Universitar
Sursa foto: Foto: www.kofinasperinatal.org
11 Mai 2014   •   23:11

Spitalul Universitar va derula un proiect pilot pentru diagnosticare şi tratament în cazurile de trombofilie. Proiectul va fi finanţat în întregime din bani europeni şi este menit să ajute persoanele care suferă de această boală să aibă o viaţă normală.

Trombofilia, o boală genetică gravă cu care mulţi oameni trăiesc, fără să ştie însă despre ea. Ca alte multe boli, trombofiliile pot fi ereditare sau dobândite. De cele mai multe ori, această boală nu se se diagnostichează prin teste genetice, în principal din cauza preţului ridicat.

La Spitalul Universitar se va desfăşura însă un proiect pilot pentru diagnosticare şi tratament în cazurile de trombofilie. Un proiect care are menirea să ajute persoanele care suferă de această boală să aibă o viaţă normală.

"Le oferin o bază diagnostică completă în funcţie de care pacienţii aceştia îşi pot găsi un tratament supleant, un tratament care să le asigure o vitalitate normală şi, de exemplu, unei femei, posibilitatea de a aduce o sarcină până la capăt, de a avea o sarcină în condiţii normale", a declarat managerul spitalului, Cătălin Cârstoiu.

Acesta este primul proiect pentru care Ministrul Sănătăţii foloseşte bani europeni. Proiectul este un pas imporant pentru ca tot mai puţini oameni să fie afectaţi, iar bebeluşii care se nasc prematur şi cântăresc cel mult 1 kg să aibă şanse mai mari să trăiască.

Decizia derulării acestui program a fost luată ca urmare a demersurilor Antena 3 şi jurnalistei Oana Stancu.

×
Subiecte în articol: Spitalul Universitar
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close