Vinul falsificat, boală curată. Cum recunoaştem băutura făcută în laborator

de M.Z.    |    26 Apr 2014   •   23:36
Vin ieftin şi bun, direct de la producător - se vinde la pet, în piaţă, iar comercianţii îl laudă că e 100% natural.

Vinul în recipient de plastic este însă, de cele mai multe ori, falsificat. Băutura se face în laborator, şi nu din fructe, astfel că, în cantităţi mari, ne poate trimite în spital.

Reporterii Observator au cumpărat vin vărsat despre care comercianţii spun că e 100% natural şi l-au dus somelierilor, să-l deguste. Doi litri din acest vin costă aproape 10 lei. Băutura este mai ieftină decât celelalte categorii.

Specialiştii spun că şi culoarea lui este o problemă, dar băutura nu are nicio urmă de fruct. Este o combinaţie de apă, zahăr, alcool şi arome. Pe scurt, un vin făcut în laborator, şi, consumat în mod constant, vă poate trimite în spital.

Anul trecut, producţia de vin a depăşit patru milioane de hectolitri.

x close