Antena 3 CNN Life Ce faci când nu știi ce să faci? Sfatul psihologilor pentru oamenii nehotărâți

Ce faci când nu știi ce să faci? Sfatul psihologilor pentru oamenii nehotărâți

Mulți oameni nu știu ce să facă cu viața lor. Să-și ia o slujbă nouă sau să nu renunțe la cea actuală? Să stea într-o relație nefericită și să spere că se va schimba ceva sau să fie singuri? Cu decizii mărețe sau mici, nu e greu să nu știi ce să faci. Iată câteva sfaturi pe care le puteți folosi atunci când trebuie să luați o decizie!

Ce faci când nu știi ce să faci? Sfatul psihologilor pentru oamenii nehotărâți
Sursa foto: Pixabay
20 Iul 2020   •   23:55

Obținerea unui nou loc de muncă sau schimbarea carierei par a fi gânduri îndepărtate, nu-i așa? Încercați să vă gândiți la ele ca fiind mijloace: apare un nou scop final - un venit mai mare, o satisfacție mai mare. Gândind la viitor, poți să vorbești cu șeful tău despre opțiunile de carieră internă sau să te muți la o echipă diferită, cu un climat de muncă diferit care ți se potrivește mai bine. 

Concentrează-te asupra valorilor tale!

Fă-ți în minte o listă cu priorități și, bazându-te pe ele, evitați regretele în viitor! Luați măsuri, schimbați ceva, înseamnă psihologii. Aplicați pentru un nou loc de muncă și vedeți ce se întâmplă. Mergeți la interviuri, căutați cursuri online gratuite, consultați posibilii consilieri în relații. Făcând ceva în loc să aștepți schimbarea, primiți feedback care vă poate ajuta să vă reglezi gândurile și sentimentele.

Vorbește despre ce simți

Potrivit psihologilor, în procesul de a vorbi cu voce tare, adesea gândurile tale devin mai clare. Dacă ceri părerea cuiva despre gândurile tale, îți poți da seama ce îți lipsește cu adevărat. Să fii absolut săturat de jobul sau relația ta nu e un capăt de lume. Ai încredere în ceea ce simți, concentrează-te pe alte lucruri, vezi ce iese la suprafață.

S-ar putea să fii surprins, încheie psychologytoday.com.

×
Subiecte în articol: plictisiți psihologi
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close