Antena 3 CNN Meteo Ce urmează după alerta meteo de caniculă | Directorul ANM, Elena Mateescu, prognoza de ultimă oră pentru săptămâna 29 august-4 septembrie

Ce urmează după alerta meteo de caniculă | Directorul ANM, Elena Mateescu, prognoza de ultimă oră pentru săptămâna 29 august-4 septembrie

Peste jumătate din țară se află sub cod galben de caniculă şi vorbim de maxime ce vor atinge 36 de grade Celsius la umbră. 

Ce urmează după alerta meteo de caniculă | Directorul ANM, Elena Mateescu, prognoza de ultimă oră pentru săptămâna 29 august-4 septembrie
Sursa foto: pexels.com/Facebook
de Georgiana Adam    |    28 Aug 2022   •   19:20

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat duminică, în direct la Antena 3, ce ne rezervă vremea în zilele următoare.

"Următoarele trei zile vor fi caracterizate de un val de căldură, mai ales în partea de S-V a ţării, acolo unde temperaturile se vor situat între 32-37 grade.

Şi dacă azi valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, luni şi marţi vom înregistra o restrângere a aeriei afectate de temperaturile foarte ridicate.

În acelaşi timp, vorbim şi de fenomene de instabilitate atmosferică, luni în partea de norv-vest a ţării şi marţi în partea de nord, aşa cum arată şi nota din alerta meteo.

Dacă este să analizăm săptămâna care urmează, 29 august-5 septembrie, la nivelul estimărilor meteo vorbim de o posibilitate ca în special în regiunile intracarpatice, cantităţile de precipitaţii să fie excedentare.

Din punct de vedere termic, vorbim de valori peste normalul termic al acestei perioade, în special în jumătatea estică a ţării", a spus directorul Administraţie Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, duminică, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu canicula prognoza meteo
Parteneri
Categoria de români a căror pensie creşte cu 70%
x close