Antena 3 CNN Meteo Alina Şerban, meteorolog ANM: "Vremea se va încălzi din nou, maximele vor atinge 17-18 grade"

Alina Şerban, meteorolog ANM: "Vremea se va încălzi din nou, maximele vor atinge 17-18 grade"

Vremea va continua să se răcească în acest weekend, însă, începând de luni, temperaturile vor creşte, iar săptămâna viitoare ne vom bucura din nou de soare. "Ne aşteptăm la maxime care vor atinge 17-18 grade spre sfârşitul săptămânii", a anunţat Alina Şerban, sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3.

Alina Şerban, meteorolog ANM: "Vremea se va încălzi din nou, maximele vor atinge 17-18 grade"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    12 Feb 2022   •   11:53

Meteorologul Alina Șerban a explicat în direct la Antena 3 la ce să ne așteptăm în următoarele zile.

"În estul ţării sunt aşteptate ploi şi intensificări ale vântului ce vor amplifica senzaţia de frig. Se vor înregistra maxime între 2 şi 12 grade, iar minime de la -12, -10 grade Celsius.

Într-adevăr, în acest weekend, vremea va suporta un proces de răcire în toate regiunile, însă temperaturile maime vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Minimele, într-adevăr, la noapte şi mâine noapte vor fi mai scăzute decât în noaptea precedentă când au fost, în mare parte pozitive. De această dată, în noaptea care urmează temperaturile vor fi în mare parte negative, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -10, -12 grade. 

Acest proces de răcire va fi de scurtă durată, pentru că vremea se va încălzi din nou, începând de luni, în regiunile vestice, apoi treptat, în toată ţara. Până spre finalul săptămânii vom avea, din nou temperaturi cu mult mai ridicate decât în nod normal pentru această perioadă.

Ne aşteptăm la maxime care vor atinge 17-18 grade spre sfârşitul săptămânii.

Pentru acest weekend, în zonele montane, pentru practicarea sporturilor de iarnă va fi destul de bine, va mai ninge puțin, la altitudini mari se păstrează strat de zăpadă, temperaturile sunt scăzute, negative.

Mare atenție, pe parcursul zilei de astăzi, vântul va prezenta ușoare intensificări la altitudini de peste 1700-1800, în zona Carpaților Meridionali, rafale vor atinge și vor depăși 60-70 de km/h în această după-amiază, iar spre seară și la noapte, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali. Intensificări ale vântului vom avea și în jumătatea estică a țării pe parcursul zilei de astăzi, 45-65 km/h.

La momentul acesta avem în vigoare atenționări cod galben nowcasting, ce vizează intensificările vântului, rafle de 60-70 km/h, dar pentru scurtă durată, care vor amplifica senzația de rece, deja determinată de procesul de răcire, pe parcusul zilei de astăzi", a anunţat Alina Şerban, sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3.

Ştire în curs de actualizare...

×
Subiecte în articol: Alina Şerban prognoza meteo
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close