Antena 3 CNN Meteo Un nou ciclon format în Mediterană ameninţă România | Cod galben de vijelii şi grindină. Ce zone sunt vizate

Un nou ciclon format în Mediterană ameninţă România | Cod galben de vijelii şi grindină. Ce zone sunt vizate

Un nou ciclon format în Mediterana amenință mai multe zone din Europa, printre care și România. La această oră este în vigoare un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru mai multe zone din țară.

de Claudia Popovici    |    22 Mai 2023   •   17:09

"Ne aflăm sub incidența unui mesaj de atenționare meteorologică cod galben pentru partea de vest și de sud-vest a teritoriului Banat, Crișana, Oltenia, nord-vestul Munteniei, zona Carpaților Meridionali și zona Carpaților Occidentali, acolo unde avem manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv averse torențiale frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină.

ANM, prognoza meteo: Cod galben de vijelii şi grindină

Vorbim de averse torențiale, în consecință, cantități mai importante de apă peste 20-25l pe metrul pătrat, izolat chiar peste 30 litri pe metrul pătrat, iar vântul va prezenta intensificări de scurtă durată, cu rafale în general de 55-60km/h manifestări specifice instabilității atmosferice avem și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sud-estice, dar pe arii mai restrânse.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în perioada următoare

De altfel, această masă de aer cu proprietăți pentru instabilitatea atmosferică va se va menține pe tot parcursul săptămânii și vom avea astfel de manifestări aproape în fiecare după-amiază, cu precădere în jumătatea de sud a teritoriului, în condițiile în care și temperaturile vor fi destul de ridicate. La amiază vor mai atinge valori de 27-28, poate chiar 29 grade", a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close