Antena 3 CNN Meteo Nori şi ploi la început de primăvară. De când se încălzeşte vremea | ANM, prognoza meteo actualizată

Nori şi ploi la început de primăvară. De când se încălzeşte vremea | ANM, prognoza meteo actualizată

Primăvara aduce surprize din punct de vedere meteorologic. Iată cum arată prognoza pentru perioada următoare.

Nori şi ploi la început de primăvară. De când se încălzeşte vremea | ANM, prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    01 Mar 2023   •   17:56

"Vremea va fi ușor împărțită între regiuni atât mâine, cât și poimâine. Vorbim de o vreme frumoasă și mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, în Banat, în Crișana, în Maramureș, în Transilvania, acolo unde temperaturile maxime se vor situa în marea lor majoritate, între 10 și 13-14, poate chiar 15 grade.

În restul teritoriului vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu maximă de la 3-4 grade în nordul Moldovei, la cel mult 8-9 grade în extremitatea de sud a teritoriului, în condițiile în care în partea de sud, de sud-vest a teritoriului vor trena sisteme noroase și vor determina precipitații pe arii restrâns aș putea spune și slabe cantitativ.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în România, în weekend

Sâmbătă mizăm pe o încălzire a vremii în toate regiunile, cu temperaturi maxime de 10 și peste 10 grade în mare parte a țării, cu precădere în vest, în sud, în est, iar duminică se va răci în jumătatea nordică și va rămâne mai cald în cea sudică, astfel încât temperaturile maxime la nivelul întregii țări se vor situa între 3-4 cel mult până la cel mult 15-16 grade vorbim de ziua de duminică.

În condițiile în care temperaturile minime, cam pe tot intervalul, rămân ușor negative în nordul, în centrul teritoriului, dar pozitive în celelalte regiuni și mai ridicate decât în mod normal la avea la această dată.

Vântul nu prea va pune probleme, poate doar în sudul Banatului și în zona montană înaltă, zona montană înaltă, unde, de altfel, precipitațiile vor fi amestecate sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales pentru că în restul teritoriului vorbim în general de ploi", a spus Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, la emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.  

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in romania
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close