Antena 3 CNN Meteo Viscol puternic în România | ANM anunţă cod galben şi cod portocaliu de vreme rea cu temperaturi până la -20 grade

Viscol puternic în România | ANM anunţă cod galben şi cod portocaliu de vreme rea cu temperaturi până la -20 grade

Un val de aer polar a acoperit România. Mai multe zone din ţară de află sub cod galben de vreme rea. Elena Mateescu, şefa ANM, a explicat cum va fi vremea în perioada următoare.

de Claudia Popovici    |    08 Ian 2024   •   16:29

"Ne așteaptă o noapte și o dimineață foarte rece, pentru ca tot în zona Moldovei, dar și în depresiunile din estul Transilvaniei, mâine dimineață este posibil să consemnăm valori apropiate de -15 grade, posibil spre -18 -20°, având în vedere și valabilitate avertizării meteorologice de cod galben ce vizează jumătatea estică a țării, unde este și menționat faptul că în această noapte, și nu în ultimul rând și în noaptea de marți spre miercuri, vremea în regiunile centrale, nordice, estice ale țării va fi geroasă pe parcursul nopților și dimineților.

ANM, prognoza meteo: Cod Portocaliu de viscol în România

În afara avertizării meteorologice de cod galben, trebuie să menționăm faptul că a fost prelungit avertizarea meteorologică de cod portocaliu de tip nowcasting până la ora 20:00 pentru zone din județul Brăila, Ialomița și Buzău, acolo unde intensificările vântului vor fi unele puternice, pentru că rafalele vor putea depăși 80-85km/h.

Din punct de vedere termic, rămânem pe un fond de vreme rece, geroasă noaptea și dimineața, pe tot parcursul acestei săptămâni, când la nivelul maximelor temperaturile vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori în zona Moldovei, în jumătatea nordică a acestei regiuni, maximele astăzi nu au depășit -10°C. De altfel, la această oră consemnăm -11° la Rădăuți, -9°, -10° în jumătatea nordică a acestei regiuni, cu -1° în Capitală, chiar -2° la București, afumat cu 0, -2° în zona litoralului.

ANM, prognoza meteo: Vremea în România

Și, așa cum spuneam, vor mai continua și ninsorile în zona Moldovei, dar și în zona montană, acolo unde stratul de zăpadă nou depus va însuma față de ceea ce s-a depus până în prezent, pentru că avem grosimi considerabile, variabile într-adevăr, în toată regiunea Moldovei, de la unu până la 15-25 de centimetri și în condițiile în care ninsorile vor continua, este posibil să consemnăm mâine dimineață un strat consistent, mai ales în această parte a țării", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close