Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical. Frigul şi ploile pun stăpânire pe România | Prognoza meteo actualizată

Vremea se schimbă radical. Frigul şi ploile pun stăpânire pe România | Prognoza meteo actualizată

Vremea se schimbă radical în România. Iată cum arată prognoza meteo pentru următoarea perioadă.

Vremea se schimbă radical. Frigul şi ploile pun stăpânire pe România | Prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    15 Noi 2022   •   17:11

"Într-adevăr, vremea se răcește, mai ales la sfârșitul acestei săptămâni o răcire considerabilă aș putea să spun, mai ales că pornim de la temperaturi, chiar și în momentul de față mai ridicate față de normele acestei perioade, abateri pozitive în partea de sud, de vest a țării, chiar de 4-5 grade pe timpul zilelor, dar și noaptea încă se mențin temperaturile ridicate.

La sfârșitul săptămânii în schimb, valorile termice vor scădea considerabil. În vestul și în sudul țării se mențin cât de cât apropiată de norme, dar în Maramureș, în Transilvania, în Moldova, acestea vor ajunge să caracterizeze chiar o vreme rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ușor pozitive, până la 6 cel mult 7 grade, iar pe parcursul nopților temperaturi negative în aceste zone.

Vremea se schimbă radical în România. ANM anunţă prognoza meteo actualizată

Ne așteptăm chiar la temperaturi negative și în partea de sud a țării, mai ales în zona subcarpatică, însă la începutul săptămânii viitoare.

Având în vedere că începând chiar din această noapte în zona țării noastre vor fi precipitații, vor fi ploi.

Vorbesc de ploi, deocamdată, pentru că încă valorile termice nu au început să scadă considerabil pe măsură ce ne apropiem de finalul săptămânii, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în zona montană chiar vor predomina ninsorile la munte și la altitudini mai joase.

În ceea ce privește zonele joase de relief și mă refer aici în primul rând la Maramureș, Transilvania și Moldova, aici vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și trecător chiar ninsoare.

ANM, prognoza meteo Bucureşti

Dacă vorbim de zona Capitalei, deocamdată vorbim de ploi și posibil de episoade scurte în care ploaia să se transforme în lapoviță.

Ninsoare este puțin probabil să vedem deocamdată în Bucureşti, dar oricum, chiar dacă ar fi să fie un episod foarte scurt, strat de zăpadă nu se va depune, pentru că solul este încă destul de cald.

Prognoza meteo săptămâna 21-27 noiembrie 2022

În cursul săptămânii viitoare mai ales începând de miercuri încolo, valorile termice vor fi în creștere din nou și vor ajunge la maxime de 15-16 grade temperaturi de peste 10 grade oricum, în toate zonele țării și totodată o creștere și a minimelor termice, acestea redevenind din nou pozitive în aproape toate zonele țării", a precizat Oana Păduraru, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo ANM vremea
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close