Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical! Unde scad temperaturile cu 10 grade într-o zi

Vremea se schimbă radical! Unde scad temperaturile cu 10 grade într-o zi

Vremea se va schimba brusc în următoarea perioadă. Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, a anunţat prognoza meteo.

Vremea se schimbă radical! Unde scad temperaturile cu 10 grade într-o zi
Sursa foto: Facebook/ Salahoru Catalina Elena
de Claudia Popovici    |    16 Mai 2022   •   17:23

"De data aceasta putem spune că vremea se schimbă radical.

În urma unui front atmosferic rece care va traversa teritoriul ţării noastre şi va determina pe parcursul zilei de mâine fenomene specifice instabilității atmosferice, acest lucru însemnând averse ce vor avea şi caracter torențial şi în consecință cantități importante de apă, peste 25-45 de litri/mp.

Va determina frecvente descărcări electrice, vijelii şi chiar căderi de grindină. 

Astfel de fenomene vor fi prezente pe parcursul zilei de mâine după amiază, mai ales în jumătatea de vest a teritoriului, iar spre seară şi noaptea şi în celelalte regiuni. 

În același timp, dacă astăzi vorbim de temperaturi maxime de 30-31 de grade Celsius, în extremitatea de vest şi de sud-vest a teritoriului, plăcută în rest de 27-28 de grade, mâine temperaturile vor mai scădea ușor în regiunile vestice, nord-vestice.

Masa caldă se va muta pe partea de sud şi de sud-vest, astfel încât în aceste regiuni vom avea temperaturi de 30-31 de grade, însă poimâine, miercuri, vom resimți o scădere semnificativă accentuată a valorilor termice, astfel încât vremea va deveni rece pentru această dată cu maxime ce se vor situa pe parcursul zilei de miercuri, în marea lor majoritate, între 11-12 cel mult până la 20-21 de grade cu totul izolat în regiunile vestice.

Mai mult decât atât, tot miercuri vorbim şi de intensificări ale vântului în toate regiunile.

Rafale în general de 40-45-60 de km/h ceea ce vor determina ca temperaturile resimțite să fie şi mai scăzute decât cele înregistrate şi rafale mai mari de peste 60-70 km/h se vor înregistra în regiunile estice în Moldova, Bărăgan, Dobrogea. 

Nu mai vorbim şi de zonele montane, acolo unde sub influenţa acestei mase de aer rece precipitațiile se vor transforma în lapovița şi ninsoare, vântul va avea intensificări cu peste 80-90 km/h şi pe alocuri, mai ales pe ceste va fi chiar viscol. 

Acest pasaj este de scurtă durată, se va simţi o ameliorare a temperaturilor, iar spre weekend se va încălzi din nou, astfel încât ne așteptăm la maxime de 29-31 de grade cu precădere în sudul şi vestul teritoriului", a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Alina Şerban ANM meteorolog prognoza meteo
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close