Antena 3 CNN Meteo Vreme extremă în România! Şefa ANM anunţă când scăpăm de caniculă şi unde lovesc vijeliile

Vreme extremă în România! Şefa ANM anunţă când scăpăm de caniculă şi unde lovesc vijeliile

Vremea extremă în România! Meteorologii au emis două coduri galbene, unul de furtuni, celălalt pentru caniculă. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    24 Aug 2023   •   17:15

Până în această seară, la ora 23:00 vorbim de zona de sud și est a Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei, vestul și nordul Munteniei, dar și zonele de munte, de fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată rafale de 55-70km/h vijelii, averse torențiale care pot cumula valori de 20-25l/m² izolat de peste 30-40l/m².

Partea de vest, sud-vest și sud a țării este sub incidența unei atenționări meteorologice de cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat astăzi și mâine, pentru că vorbim în continuare în aceste zone de temperaturi între 33°-36° dar și nopţi tropicale cu valori de 17° până la 22°.

Am avut în vigoare și de altfel și la această oră este în vigoare până la 17 și 15, o avertizare meteorologică de cod roșu de tip nowcasting  pentru zone din județul Arad și Hunedoara privind aversele torențiale care vor cumula cantități de peste 40l/m² în zonă cumulându-se deja valori de peste 40l în ultima oră.

Mâine valul de căldură se va intensifica și dacă astăzi contăm pe valori de până la 35°-36° mâine deja sâmbătă duminică vorbim de valori maxime de până la 38° semn că acest val de căldură persistent va fi de interes cel puțin până la sfârșitul acestei luni", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close