Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă din nou în România | În ce zone va fi cel mai cald | ANM, prognoza meteo actualizată

Vremea se schimbă din nou în România | În ce zone va fi cel mai cald | ANM, prognoza meteo actualizată

Încălzire bruscă a vremii în 24 de ore. Maximele de mâine vor fi cu până la 10 grade mai mari decât cele de astăzi. Iată cum arată prognoza meteo actualizată.

Vremea se schimbă din nou în România | În ce zone va fi cel mai cald | ANM, prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Claudia Popovici    |    22 Mar 2023   •   17:21

"Într-adevăr, astăzi, locuitorii din partea de sud și de est a teritoriului au resimțit o schimbare a vremii față de ieri, atât noi și ploi, cât și temperaturi mai scăzute, temperaturi ce nu au urcat mai mult de 15-16 grade în timp ce în regiunile intracarpatice vremea a fost în continuare frumoasă, mai caldă decât în mod normal pentru această dată, cu valori termice de până la 18 -19 grade.

Mâine se va încălzi în mod deosebit în regiunile extracarpatice, unde, astăzi, a fost rece, astfel încât la nivelul întregii țări temperaturile maxime se vor situa între 14 și 19, poate chiar 20 grade tot în regiunile vestice, ușor mai scăzute de atât pe litoral 12-13 grade, iar vineri vremea va deveni deosebit de caldă în toată țara, acest lucru însemnând temperaturi maxime ce vor atinge în multe zone 20 și chiar mai mult de atât, spre 23-24 grade atât în vest, cât și în sud, cât și în est, poate chiar și prin centru.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în România

Vom avea astfel de valori în condițiile în care atât mâine, cât și poimâine precipitațiile aproape că nu își vor face apariția. Dacă le vom vedea, vor fi doar slabe cantitativ și cu totul izolat.

Însă în weekend vorbim de o răcire a vremii, la început, în regiunile intracarpatice, duminică poate chiar în toată jumătatea de nord a teritoriului, chiar dacă în partea de sud și de sud-est temperaturile vor scădea mai puțin, se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în acest weekend

Sâmbătă chiar mizăm pe valori maxime, de 20, ușor peste 20 grade în partea de sud și de sud-est, iar de duminică, în aceste zone, cel mult 17-18 grade în condițiile în care în celelalte regiuni temperaturile vor scădea semnificativ, vor fi undeva la 10, cel mult 13 grade poate mai coborât de atât în depresiuni și în aceeași măsură.

În weekend apar și sistemele noroase și precipitațiile cam în toate regiunile", a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM vremea in romania vremea in bucuresti
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close