Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de ploi puternice, vreme deosebit de rece şi vânt puternic în următoarele 48 de ore

Avertizare meteo ANM de ploi puternice, vreme deosebit de rece şi vânt puternic în următoarele 48 de ore

Avertizare meteo ANM de ploi puternice şi vreme deosebit de rece, în următoarele 48 de ore, în toate regiunile din ţară.

Avertizare meteo ANM de ploi puternice, vreme deosebit de rece şi vânt puternic în următoarele 48 de ore
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto
de Alin Tarnovschi    |    16 Apr 2022   •   16:36

Avertizarea meteo ANM este valabilă în intervalul 16 aprilie, ora 12.00 - 18 aprilie, ora 10.00.

Potrivit ANM, la munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65...70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică (17 aprilie), vremea va fi deosebit de rece în toată țara.

La începutul săptămânii viitoare vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte.

"Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică ce vizează în mod deosebit intensificări ale vântului, precipitaţii în toate zonele, răcire accentuată şi transformarea precipitaţiilor în ninsoare în zonele montane.

Sub influenţa unui front atmosferic rece, vremea se va schimba semnificativ în toate zonele, vor apărea precipitaţiilor, sub formă de ploaie în zonele joase de relief.

Precipitaţiilor vor acumula şi cantităţi mai însemnate, în sudul şi sud-estul teritoriului. Vom avea şi fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar temperaturile vor marca o scădere semnificativă, astăzi, în jumătatea de nord a ţării, iar mâine în toate regiunile, astfel că vremea va deveni deosebit de rece", a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM.

×
Parteneri
Şeful Casei de pensii: Bani în plus pentru pensionari, în octombrie
x close