Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de vreme rea | Polei, ceaţă şi vânt în mai multe judeţe

Avertizare meteo ANM de vreme rea | Polei, ceaţă şi vânt în mai multe judeţe

Avertizare meteo ANM de vreme rea, în mai multe judeţe din ţară, emisă marţi de meteorologi.

Avertizare meteo ANM de vreme rea | Polei, ceaţă şi vânt în mai multe judeţe
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2022   •   10:28

Localități din şapte judeţe ale țării se află marți sub avertizări Cod galben de vânt, polei sau ceaţă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cod galben de vânt, cu rafale de 55-65 km/h, este până la ora 12:00 în localitățile Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Boița din județul Sibiu.

Până la ora 11:00, în zona joasă a județelor Bacău și Neamţ, precum și în județele Iaşi și Vaslui se vor semnala temporar precipitații mixte, care vor depune polei.

Citeşte şiVreme extremă în România, val de aer tropical în miezul iernii | Prognoza meteo ANM pentru decembrie

Totodată, în localitățile Huedin, Poieni, Căpușu Mare, Mănăstireni, Sâncraiu, Izvoru Crișului din județul Cluj sunt, până la ora 12:00 se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 metri.

Prognoza ANM: Vreme caldă în decembrie

În prognoza meteo extinsă, se anunţă vreme extremă în România în această iarnă, când în luna decembrie este aşteptată la noi o masă de aer tropical, astfel că temperaturile vor creşte neaşteptat de mult şi vor fi ca în plină vară.

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15-20 de grade Celsius, spun meteorologii.

Se va întâmpla dacă în zona României pătrund mase de aer tropical ce produc creşteri spectaculoase ale temperaturilor.

Potrivit caracterizării climatice a lunii decembrie, întocmită de ANM, luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o multitudine de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie.


 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close