Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de cod galben de ninsori şi vreme deosebit de rece în aproape jumătate de ţară

Avertizare meteo de cod galben de ninsori şi vreme deosebit de rece în aproape jumătate de ţară

Avertizare meteo de cod galben de ninsori şi vreme deosebit de rece emisă, în această dimineaţă, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru aproape jumătate de ţară.

Avertizare meteo de cod galben de ninsori şi vreme deosebit de rece în aproape jumătate de ţară
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    23 Mar 2021   •   10:43

Potrivit ANM, avertizarea meteo este valabilă în intervalul 23 martie, ora 12.00 - 25 martie, ora 10.00 şi vizează precipitaţii sub formă de ninsoare şi lapoviţă, local intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.

În intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h.

La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Avertizare meteo de cod galben de ninsori şi vreme rece

Cod galben de ninsori şi vreme rece în jumătate de ţară

O altă avertizare emisă de ANM se referă la Moldova şi nord-estul Munteniei şi este valabilă în intervalul 23 martie, ora 12.00 - 24 martie, ora 18.00.

În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h.

Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

De asemenea, ANM a anunţat şi intensificări ale vântului, ninsori şi viscol în zona înaltă din Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Prognoza meteo 22 martie - 19 aprilie 2021

În prima săptămână, respectiv 22-29 martie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane și în extremitatea de sud a țării.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

În săptămâna 29 martie - 5 aprilie, temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 5 - 12 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 12 - 19 aprilie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în
toate regiunile.

×
Subiecte în articol: ANM vremea meteo cod galben
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close