Antena 3 CNN Meteo Ministrul britanic Ben Wallace, vizită urgentă în SUA, pe fondul temerilor că Putin va lansa un atac nuclear

Ministrul britanic Ben Wallace, vizită urgentă în SUA, pe fondul temerilor că Putin va lansa un atac nuclear

Există temeri serioase că Vladimir Putin va face o demonstrație de forță nucleară în Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2022   •   12:45

Informația apare în presa britanică, unde s-a speculat asupra plecării grăbite la Washington a ministrului britanic al Apărării, Ben Wallace, transmite Antena 3 CNN.

Wallace (foto) a decis să nu se prezinte la o audiere în Comisia de specialitate din Camera Comunelor a Parlamentului britanic pentru a zbura în capitala americană în vederea discuțiilor la Casa Albă și la Pentagon.

Se presupune că discuțiile acoperă cele mai recente evoluții ale situației din Ucraina, inclusiv recentele atacuri masive ordonate de Putin asupra centralelor energetice ale Kievului și posibilitatea ca președintele rus să ordone un atac nuclear demonstrativ.

Secretarul britanic de Externe, James Cleverly, a subliniat urgența situației și a precizat că discuțiile lui Wallace cu oficialii de la Washington nu puteau fi purtate la telefon.

Potrivit ministrului britanic, SUA și Marea Britanie trebuie să răspundă la escaladarea, de către Putin, a războiului din Ucraina "în ritmul în care au loc evenimentele".

Miercuri, președintele rus a decretat legea marțială în regiunile din Ucraina anexate ilegal, în timp ce autoritățile de ocupație au început să evacueze civilii din orașul Herson.

Legea marțială a intrat în vigoare la miezul nopții de joi în regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

De asemenea, președintele rus a semnat un al doilea decret, care restrânge libertatea de circulație în opt regiuni ruse din vecinătatea Ucrainei, inclusiv în Crimeea și Sevastopol, anexate în 2014.

Analiștii au identificat locul probabil unde Putin ar putea detona o bombă nucleară

Informațiile venite de pe frontul din Ucraina semnalează că armata rusă pregătește o lovitură masivă într-una dintre regiunile recent anexate.

Este vorba despre Herson.

Aici sunt importante efective ruse și tot aici autoritățile impuse de Moscova au început evacuarea civililor, în fața contraofensivei forțelor Kievului.

Ceea ce rușii numesc "evacuări voluntare", ucrainenii spun că sunt, de fapt, deportări ale civililor.

În acest context, mai mulți analiști internaționali iau în calcul că Herson ar putea fi locul în care Vladimir Putin ar urma să folosească o armă nucleară tactică.

Putin, presat de oamenii săi care riscă totul pe câștigarea războiului din Ucraina

Potrivit agenției Reuters, care citează surse din interiorul Kremlinului, în prezent Vladimir Putin încă deține "pe deplin" controlul puterii de decizie.

Președintele rus este însă presat de oamenii din jurul său care mizează totul pe cartea victoriei militare.

Astfel, dacă Putin pierde mai mult teren în Ucraina și este, practic, înfrânt - așa cum a fost în asaltul ratat asupra Kievului, la începutul invaziei - el riscă să fie înlăturat rapid de la putere.

Din acest motiv, posibilitatea ca el să decidă folosirea armei nucleare în Ucraina nu poate fi ignorată.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close