Antena 3 CNN Meteo Ciclon polar peste România! Ninsorile se extind iar temperaturile scad puternic

Ciclon polar peste România! Ninsorile se extind iar temperaturile scad puternic

Vremea se va răci brusc iar ninsorile se vor extinde începând de astăzi.

ciclon polar ninsori
Ciclon polar peste România! Ninsorile se extind iar temperaturile scad puternic Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    17 Noi 2022   •   08:52

Începând din această seară, vremea se va răci accentuat și va ploua în cea mai mare parte a țării. La munte și, temporar, în zonele mai înalte din nordul Moldovei, vor fi și intervale cu lapoviță și ninsoare. 

Pasajul unui ciclon deasupra României va aduce precipitații slabe și local, moderate, în majoritatea regiunilor țării. Cantitățile de apă vor atinge, în general, 5 - 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp. 

Datorită traiectoriei nordice a ciclonului, în cea mai mare parte a țării vor predomina ploile. Inițial va ninge doar în zonele înalte de munte, la altitudini de peste 1800 m. 

Începând din dimineața zilei de joi, 17 noiembrie, aria ninsorilor se va extinde în zonele de munte din nordul țării și se va depune un strat de zăpadă și altitudini mai coborâte. 

Trecător, mai ales în a doua parte a zilei de joi și vineri, vor fi posibile intervale cu lapoviță și ninsoare și în zonele mai înalte din nordul Moldovei. 

De asemenea, vântul se va intensifica puternic în vestul, sudul și estul țării, cu rafale ce vor atinge 40 - 50 km/h, iar izolat 60 - 70 km/h. 

În nordul și nord-estul țării, vremea va deveni destul de rece pentru această perioadă, cu temperaturi ce se vor încadra vineri între 4 și 8 grade, scrie meteoradar.ro.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea ciclon
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close