Antena 3 CNN Meteo Frig și ninsori în acest weekend, în România. Zonele unde se va depune strat de zăpadă

Frig și ninsori în acest weekend, în România. Zonele unde se va depune strat de zăpadă

Meteorologii anunță ninsori în acest weekend, care se vor extinde în mai multe zone ale țării.

Frig și ninsori în acest weekend, în România. Zonele unde se va depune strat de zăpadă
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    18 Noi 2022   •   10:14

În acest weekend, pasajul unor cicloni mediteraneeni va aduce ploi însemnate cantitativ în jumătatea nordică a țării, dar și lapovițe și ninsori în zonele de munte și, local, în nordul Moldovei. În sudul țării, vremea se va menține caldă pentru această perioadă. 

Vineri, 18 noiembrie, România se va afla în sectorul cald al ciclonului, de aceea temperaturile vor crește ușor în majoritatea regiunilor. În sudul țării, temperaturile maxime ar putea atinge 16 - 18 grade în lunca Dunării. 

În același timp, în nordul Moldovei vremea se va menține rece. În primele ore ale dimineții vor mai fi lapovițe și ninsori slabe pe alocuri, iar în unele zone maximele nu vor depăși 3 - 4 grade Celsius. 

Precipitațiile se vor extinde dinspre partea de vest a țării, și vor cuprinde spre seară majoritatea regiunilor. Totuși, ploile vor avea un caracter mai mult local în sudul țării. 

În zonele de munte, mai ales în nord, ploile se vor transforma progresiv în lapovițe și ninsori în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar aria precipitațiilor se va restrânge. 

Sâmbătă, 19 noiembrie, vreme va fi caldă pentru această perioadă în regiunile sudice, unde la prânz temperaturile vor depăși 14 - 15 grade și destul de rece în nord, centru și nord-est, unde maximele nu vor depăși 4 - 7 grade și chiar mai puțin în nordul Moldovei. 

Spre seară vor reveni ploile în vest, iar ulterior precipitațiile se vor extinde în toată jumătatea nordică a țării. La munte vor predomina ninsorile, iar în zonele mai înalte se va depune un strat nou de zăpadă. 

Este posibil ca în timpul nopții de sâmbătă spre duminică să ningă pe arii ceva mai extinse în nordul Moldovei, dar în prezent gradul de incertitudine este încă ridicat, de aceea vom actualiza prognoza în funcție de evoluția vremii, scrie meteoradar.ro.

×
Subiecte în articol: ninsori prognoza meteo vremea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close