Antena 3 CNN Meteo Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate de avertizarea meteo | Temperaturi până la -20 de grade

Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate de avertizarea meteo | Temperaturi până la -20 de grade

Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări meteo Cod galben de vijelii, viscol și perioade cu transport de zăpadă, care vizează 28 de județe ale țării.

Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate de avertizarea meteo | Temperaturi până la -20 de grade
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    05 Feb 2023   •   10:19

Avertizările meteo Cod galben sunt valabile în intervalul 5 februarie, ora 10:00 – 6 februarie, ora 20:00.

În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Meteorologii au emis și o informare meteo de val de frig, în perioada 5-10 februarie.

În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

×
Subiecte în articol: meteo cod galben
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close