Antena 3 CNN Meteo Se întorc ninsorile și viscolul! Temperaturile scad cu până la 30 grade

Se întorc ninsorile și viscolul! Temperaturile scad cu până la 30 grade

Românii se pregătesc să înfrunte ”bestia estului”, fenomenul meteorologic generat în Siberia, care ajunge în scurtă vreme în țara noastră. Acesta va aduce schimbări dramatice de temperatură. În unele zone, diferenţele vor fi de 24-30 de grade Celsius de la o zi la alta. Mai mult, vom avea ninsori abundente si viscol.

Se întorc ninsorile și viscolul! Temperaturile scad cu până la 30 grade
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    11 Feb 2021   •   13:46

Meteorologii au emis un cod galben de rãcire accentuatã în toate regiunile, valabil de joi, 11 februarie, ora 12:00, până luni, 15 februarie, ora 10:00.

În intervalul menţionat vremea se va rãci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor va fi ger, la început în vest, nord, nord-est şi centru, apoi şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbãtã (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi -2 grade.

Vremea va fi deosebit de rece şi pe parcursul sãptãmânii viitoare, local geroasã mai ales noaptea şi dimineaţa.

ANM: Se va depune strat de zăpadă

”Masa de aer rece avansează treptat, dar sigur, și se intensifică în zilele următoare. Așadar, vorbim de nopți geroase în aproape toată țara, dar și de zile cu temperaturi maxime negative în aproape toată țara. În cursul zilei, valori de ger, -10...-12 grade, în regiunile nordice. Mai mult decât atât, aceste temperaturi vor fi înregistrate în adăposturile meteorologice, pentru că vântul se va intensifica în toate regiunile, va sufla cu rafale de 55-65 km/h, astfel încât aceste temperaturi vor fi cu mult mai puțin resimțite de către corpul uman. 

În zonele montane va ninge iar vântul va sufla foarte tare. Va avea rafale de peste 110-130 km/h. Acestea se vor asocia cu ninsoare, iar ulterior, când ninsoarea se va opri, cu strat de zăpada. Se va depune un nou strat de zăpadă, pentru că va ninge local, chiar consistent. 

Ninsori, viscol și polei

Un alt cod galben de intensificãri ale vântului, ninsori temporar viscolite și polei este valabl de joi, 11 februarie, ora 12:00, până vineri, 12 februarie, ora 18:00.

Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) şi în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zãpadã, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau gheţuş.

Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzaţia de frig, cu viteze de 55...65 km/h şi temporar peste 70...80 km/h, mai ales în centru, sud şi est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zãpada spulberatã.

Intensificãri ale vântului vor mai fi şi pe parcursul zilei de sâmbãtã (13 februarie), dar pe arii mai restrânse şi în special în zonele de munte şi în Moldova.

ANM: Vânt de peste 130 km/h

Un cod portocaliu de intensificări ale vântului a fost emis pentru intervalul 11 februarie, ora 18:00 - 12 Feb, ora 18:00.

În intervalul menţionat, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificãri susţinute, cu rafale de peste 110...130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zãpada va fi spulberatã puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusã semnificativ, sub 50 m.

 

×
Subiecte în articol: zapada viscol vreme meteo
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close