Antena 3 CNN Meteo Cum va fi vremea de Revelion și în primele zile din 2022. Prognoza meteo pentru perioada 27 decembrie - 9 ianuarie

Cum va fi vremea de Revelion și în primele zile din 2022. Prognoza meteo pentru perioada 27 decembrie - 9 ianuarie

Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel că de Revelion și în prima zi a noului an temperaturile maxime vor ajunge la 8-9 grade în unele zone ale țării, conform meteorologilor.

Cum va fi vremea de Revelion și în primele zile din 2022. Prognoza meteo pentru perioada 27 decembrie - 9 ianuarie
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3    |    27 Dec 2021   •   11:04

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 27 decembrie - 9 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion în Banat

Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât în perioada 28 decembrie -5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 – 9 ianuarie.

O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel că media minimelor ca crește ușor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ulterior, tendița temperaturiilor minime va fi de scădere, de 4 grade, în medie, în 1 ianuarie spre medii în jurul a -2 grade la sfârșitul intervalului (9 ianuarie). Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie și în intervalul 2- 9 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion în Crișana

Temperaturile maxime vor crește treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie- 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor crește de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2-3 grade, în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a -4...-3 grade în perioada 7 – 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie, apoi în intervalul 2- 9 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion în Tansilvania

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3...4 grade, apoi treptat acestea vor crește până spre 6...7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, tendința maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârșitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1-2 grade.

Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește ușor de la -1 grad în medie, în 27 și 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre -6...-5 grade, în 8 și 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie și 3 -9 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion în Maramureș

Vremea se va încălzi ușor și treptat, de la medii de 3-4 grade în perioada 27 – 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârșitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1-2 grade.

Un parcurs similar îl vor avea și temperaturile minime, acestea urmând a crește de la -4 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 2 grade în perioada 1- 3 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere, urmând ca în perioada 7 – 9 ianuarie să se înregistreze în medie, -4...-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 decembrie - 9 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion în Moldova

Valorile diurne vor crește semnificativ, de la -2 grade în medie, în zilele de 27 și 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zilele de 2 și 3 ianuarie. Ulterior, tendința acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7- 9 ianuarie.

O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel că media minimelor va crește de la medii în jurul a -5 grade în perioda 27 -29 decembrie, spre 1-2 grade, în medie în 3 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză vor scădea spre -5 ...-4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată.

Cum va fi vremea de Revelion în Dobrogea

Cu variații în general ușoare de la o zi la alta, în perioada 27 decembrie -3 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o tendință de creștere de la 5-6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie.

Ulterior datei de 3 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 7 -9 ianuarie. Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale intervalului până spre medii de 2-3 grade în perioada 01 -06 ianuarie, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 27 – 30 decembrie.

Cum va fi vremea de Revelion în Munteania

Vremea se va încălzi treptat, de la valori maxime medii în jurul a 2-4 grade în perioada 27 – 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 2, 3 și 4 ianuarie. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că în intervalul 7 - 9 ianuarie, media maximelor va fi de 4-5 grade.

Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 01 -04 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere spre -4...-3 grade, în medie la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 și 30 decembrie și ulterior din 4 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion în Oltenia

În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, apoi vor crește până spre 8-9 grade în perioada 31 decembrie -3 ianuarie. Ulterior vremea se va răci, astfel că, în perioada 7 -9 ianuarie media maximelor va ajunge la 4-5 grade. În perioada 27 – 30 decembrie, minimele nu vor varia, urmând a se situa în jurul a 1 grad, apoi tendința este de creștere ușoară spre 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 31 decembrie- 4 ianuarie.

Ulterior datei de 4 ianuarie, minimele vor coborî până spre -3...-2 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 27 -30 decembrie, apoi va crește începând din 5 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion la munte

În perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior, acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3...-2 grade în perioada 7 -9 ianuarie.

Minimele vor avea o evoluție temică similară, astfel că în perioada 27 - 31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 2 și 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7...-6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo revelion 2022 vremea
Parteneri
Furtuna Mathis loveşte Europa! Ce fenomene meteo extreme sunt așteptate
x close