Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță caniculă în România: ”Primele zile cu disconfort termic accentuat!”

Elena Mateescu anunță caniculă în România: ”Primele zile cu disconfort termic accentuat!”

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare.

de Laura Dinu    |    20 Iun 2023   •   15:22

”O vreme a extremelor meteorologice în cea mai ploioasă lună a anului și a verii în țara noastră. Așa cum anticipam, există o probabilitate foarte mare ca în ultima decadă a lunii iunie să consemnăm primele zile în care să ne apropiem de pragul unei zile de caniculă. 

În următoarele zile urmează să consemnăm valori termice în creștere în toate regiunile, astfel încât mâine contăm pe o vreme călduroasă în Câmpia de Vest și local în Câmpia Română, acolo unde temperaturile vor urca până la 33 de grade, pentru ca joi, în majoritatea regiunilor, în special în vest și sud vest, să consemnăm și primele situații în care disconfortul termic să fie unul în creștere, să se apropie de pragul tipic de 80 de unități.

Vineri va fi o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu disconfort în partea de vest dar și în zonele de câmpie și de podiș din vestul țării, pentru că maximele se vor situa frecvent de la o zi la alta, temperaturi în creștere de la 27 până la 34 de grade, inclusiv în Capitală. Posibil vineri să fie cea mai călduroasă zi din luna iunie, de până acum.

Sfârșitul de săptămână aduce din nou fenomene de instabilitate atmosferică. La început în partea de vest, acolo unde diferențele de temperaturi vor fi unele semnificative, maximele se vor situa între 24...25 de grade, doar în sudul Moldovei, Muntenia și extremitatea vestica a Dobrogei vom mai avea valori apropiate de 33...34 de grade, inclusiv în capitală. Dar, în același timp, probabilitatea pentru averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, pe arii restrânse, vijelii și căderi de grindină, rămâne una ridicată”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close