Antena 3 CNN Meteo Schimbări neaşteptate ale vremii în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă prognoza meteo actualizată

Schimbări neaşteptate ale vremii în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă prognoza meteo actualizată

Meteorologii avertizează că odată cu începutul lunii octombrie vremea se va răci considerabil, apoi sunt prognozate temperaturi mai puţin obişnuite pentru această perioadă.

Schimbări neaşteptate ale vremii în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2023   •   16:00

Elena Mateescu, meteorolog, directorul ANM, a explicat vineri, în direct la Antena 3 CNN, unde vor scădea cel mai mult temperaturile şi unde se vor menţine la un nivel peste normalul perioadei. 

"Vorbim de sfârșitul primei luni din această toamnă, caracterizat printr-o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara, pentru că și ziua de mâine va aduce temperaturi la scala întregii țări, la nivelul maximelor situate între 24 până la 29 de grade Celsius.

Debutul celei de-a doua luni din această toamnă, de asemenea, înseamnă un ecart termic cuprins între 18 până la 29 de grade, deci o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit. 

Săptămâna viitoare va debuta, însă, cu valori ușor în scădere, pentru că, cel puțin în jumătatea nordică a țării, temperaturile se vor situa la nivelul celor normale pentru începutul lunii octombrie și vorbim de temperaturi între 19 până la 22 de grade.

Doar în extremitatea de sud mai pot fi atinse valori apropiate de maxima unei zile de vară 24-25 de grade Celsius. 

Probabilitatea de ploaie va fi una redusă în acest interval. 

Rămân de interes intensificările de vânt moderat, cu viteze în general cuprinse între 40 până la 45 km/h iar în zona litoralului, mai ales în bazinul vestic al Mării Negre, rafale care pot depăși 50-60 km/h.

Practic, prima decadă a lunii octombrie va fi caracterizată de un ecart termic apropiat de normele specifice la debutul acestei luni, așa cum menționam, de 19 până la cel mult 24-25 de grade.

După care, în partea a doua a primei decade, din nou cu valori de 27-28 de grade în special în partea de sud-est a țării", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close