Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii în România: ”Ploi torențiale, vijelii și grindină!”

Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii în România: ”Ploi torențiale, vijelii și grindină!”

Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii. Directorul ANM a explicat ce urmează după zile întregi de temperaturi de peste 40 de grade.

de Laura Dinu    |    04 Aug 2023   •   15:25

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat în exclusivitate la Antena 3 cum va fi vremea în perioada următoare.

Un nou val de caniculă cuprinde întreaga țară. Astăzi, maximele vor ajunge la 41de grade la umbră. În schimb, mâine vom avea vijelii puternice în special în vest, sud-vest, centru și la munte.

”Astăzi va fi cea mai caldă zi din această săptămână. Vorbim de avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru județele din partea de vest și sud a țării, inclusiv capitala, ce vizează caniculă și disconfort termic accentuat. 

În special în Crișana și în Banat, astăzi vom putea conta pe valori de temperaturi maxime de 37...39 de grade, iar în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei, inclusiv în Capitală, vom avea valori de 39...41 de grade.

În restul țării vorbim de o avertizare meteorologică de cod galben. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30...37 de grade.

Vremea se schimbă

Începând de mâine după amiază, și mai ales duminică, vom vorbi de fenomene de instabilitate. Mâine, în partea de vest și sud-vest ne așteptăm la averse torențiale pe secvențe scurte de timp, cantități importante de precipitații, posibil la nivel local peste 50 de litri pe metru pătrat, vijelii și izolat căderi de grindină”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

”Ziua de duminică va aduce totodată o schimbare, pentru că deja în partea de vest a țării temperaturile nu vor mai depăși 22...24 de grade, în timp ce în sud și în sud-est vom mai putea consemna valori apropiate de 33...34 de grade”, a explicat Elena Mateescu.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu prognoza meteo vremea
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close