Antena 3 CNN Meteo Era "fierberii globale". Elena Mateescu, director ANM, prognoza meteo pentru august: "Vremea extremelor meteorologice"

Era "fierberii globale". Elena Mateescu, director ANM, prognoza meteo pentru august: "Vremea extremelor meteorologice"

Specialiștii vorbesc în această perioadă despre era încălzirii globale care s-a transformat și a devenit era "fierberii globale". 

de Georgiana Adam    |    29 Iul 2023   •   16:08

Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat sâmbătă, la Antena 3 CNN, prognoza meteo pentru luna august 2023.

"Într-adevăr, de la o zi la alta în următoarea săptămână vremea va fi în încălzire. 

Dacă astăzi vom conta pe temperaturi de până la 33-34 de grade în special în sudul și vestul țării, mâine deja vom consemna valori apropiate de pragul unei zile de caniculă și chiar peste, pentru că la scara întregii țări, dar mai ales în partea de sud și local în partea de vest și est, vorbim de temperaturi de 30-36 de grade. 

Citeşte şiLocurile din ţară unde lovesc furtunile şi unde va fi caniculă. Alina Şerban (ANM): "Un front atmosferic va ajunge în zona Capitalei"

De asemenea, vorbim și de indice temperatură-umezeală, care va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei.

Trebuie să reamintim și fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată, pentru că vom vorbi de averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de 50-60 km/h în partea de est, nord și centru și cantități de apă care, pe secvențe scurte de timp, vor cumula valori de 40-50l/metru pătrat.

De asemenea, și luni vom vorbi de o vreme în încălzire, pentru că și săptămâna viitoare va debuta în același context meteorologic, valori de temperaturi 22 până la 33 de grade Celsius.

Chiar și ultima lună din această vară va aduce valori maxime între 26-34 de grade Celsius inclusiv în Capitală.

În luna august, nu excludem însă să avem intervale caniculare, pentru că, așa cum arată lucrurile, cu siguranță vom vorbi și în luna august de ceea ce înseamnă vremea extremelor meteorologice, așa cum am înregistrat și în țara noastră în luna iunie și iulie", a spus Elena Mateescu, director ANM, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close