Antena 3 CNN Meteo Avertisment de fenomene periculoase! Se întâmplă pe șoselele din sudul și din vestul României

Avertisment de fenomene periculoase! Se întâmplă pe șoselele din sudul și din vestul României

Un fenomen meteo periculos îngreunează circulaţia maşinilor pe şosele din sudul şi din vestul României.

Avertisment de fenomene periculoase! Se întâmplă pe șoselele din sudul și din vestul României
Sursa foto: Getty Images/ Jung Getty
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2023   •   08:06

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că, duminică dimineață, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile sau a unui accident rutier.

Totuși, ceața reduce vizibilitatea local pe mai multe artere rutiere din județele Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Timiș.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, "se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună".

Vremea de Crăciun în România. ANM a actualizat prognoza meteo pentru finalul anului

Șoferii sunt sfătuiți "să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, să crească distanța de siguranță între autovehicule și să evite bruscarea comenzilor pe un carosabil umed sau alunecos".

"Înainte de a pleca în călătorie, informați-vă cu privire la restricțiile de trafic și condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să vă deplasați!

Când vizibilitatea este redusă, folosiți luminile din dotarea autovehiculelor, evitați depășirile riscante și asigurați-vă foarte bine înainte de efectuarea manevrelor de schimbare a direcției", mai transmit autoritățile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023 

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. 

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024 

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close