Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical! Se întorc ninsorile în România: ”Nu numai la munte!”

Vremea se schimbă radical! Se întorc ninsorile în România: ”Nu numai la munte!”

Vremea se schimbă radical în următoarele zile! Revin ninsorile în România, spun meteorologii, și nu doar în zonele de munte.

Vremea se schimbă radical! Se întorc ninsorile în România: ”Nu numai la munte!”
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    31 Mar 2023   •   14:07

Florinela Georgescu, director în Administrația Națională de Meteorologie, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare. 

”Deocamdată vine căldura, avem un weekend cu temperaturi în creștere, îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde așteptăm maxime înspre 19 grade, pornind de la 11...12 grade în regiunile nordice și centrale. 

Duminică poate vom avea și temperaturi de 20...21 de grade în partea de sud a țării. 

Vor fi însă și precipitații, aria ploilor se va extinde începând de la noapte, dinspre partea de vest a teritoriului. Mâine vor fi ploi în nordul, în centrul și vestul țării, pe arii mai restrânse în rest, iar duminică, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. 

Pentru că temperaturile sunt în creștere, vor fi și averse, poate și însoțite de descărcări electrice, însă pe crestele cele mai înalte este încă posibil să mai fie precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, a explicat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.  

Citește și: Vremea de Florii și Paști 2023! Vești proaste de la meteorologi | Prognoza meteo pentru 1 mai

”Începutul săptămânii însă vă aduce un nou episod cu răcire, și nu este exclus ca pe fondul acestei răciri, mai ales marți, poate și miercuri, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare să fie nu numai la munte, dar și în zone mai joase din Transilvania și Moldova. Deci o vreme capricioasă în continuare, specifică primăverii”, a continuat meteorologul.  

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close