Antena 3 CNN Meteo Frigul se întoarce în România, chiar la început de primăvară! Zonele în care va mai ninge

Frigul se întoarce în România, chiar la început de primăvară! Zonele în care va mai ninge

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada următoare.

de Laura Dinu    |    28 Feb 2023   •   10:51

Potrivit meteorologilor, în zilele următoare vremea va fi caldă, cu temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite. În weekend însă, o masă de aer rece va fi activă deasupra țării noastre, astfel încât răcirea se va resimți în majoritatea zonelor țării. 

În perioada următoare, ”precipitațiile vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ. Pentru partea de vest, de nord, de centru a teritoriului, cu precădere în zonele montane și submontane aferente, au fost elemente combinate. Pe de o parte sisteme noroase au trenat un interval mare de timp, de două-trei zile, și au determinat prin acumulare cantități foarte mari de apă. Pe de altă parte, stratul foarte consistent de zăpadă din zonele montane a accentuat acest volum de apă. Putem vorbi în continuare de o vreme destul de amestecată, pentru că precipitațiile vor fi puține, pe arii restrânse, în mod deosebit sub formă de lapoviță și ninsoare în jumătatea de nord a țării, mai ales ploi în jumătatea de sud, dar foarte puține. 

Citește și: Ce ne așteaptă după episodul de iarnă, de zilele trecute. Prognoza meteo pentru prima lună de primăvară

Mai degrabă aspectul termic este de interes pentru următorul interval, pentru că am trecut de la o vreme de primăvară spre vară chiar, temperaturi foarte ridicate în jumătate de sud a teritoriului, cu peste 14-15 grade față de normalul perioadei, la o vreme rece, chiar mai rece decât în mod normal, în regiunile nordice și nord estice, în zona Moldovei, în Maramureș, la strat de zăpadă. 

Această situație se va ameliora ușor, masa de aer se amestecă. Pe parcursul zilei de astăzi vorbim de temperaturi normale pentru această perioadă, de la două trei grade în nordul Moldovei, la cel mult 5 6grade în partea de sud și de vest a teritoriului. 

Pentru următorul interval, masa de aer cald va fi destul de activă pentru zona țării noastre, iar masa de aer rece va fi activă spre sfârșitul săptămânii. Acest lucru înseamnă că în zilele următoare, până în weekend, în partea de vest, de nord-vest, de centru a teritoriului, mâine, poimâine și răspoimâine vom avea temperaturi de 10 și ușor de peste 10 grade, ajungând până la 14 grade, în timp ce în regiunile extracarpatice, în sud, în est, vorbim de o vreme oarecum normală din punct de vedere termic pentru această perioadă, respectiv maxime cuprinse între 2-7 grade Celsius. Minimele însă vor fi ușor negative în jumătatea nordică a țării, dar pozitive în celelalte regiuni”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN. 

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close